avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUFRUCT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUFRUCT

Am o rugaminte daca cineva ma poate lamuri intr-o problema cu care se confrunta o batranica.A vandut un apartament si a cumparat altul mai mic si a pus cei doi baieti pe CF cu uzufruct, acum se confrunta cu abuz din partea unui baiat care i-a aruncat si catelul din casa etc. Intrebari: 1.Poate intra in casa cand vrea?
2. Se mai poate reveni in CF sa se desfaca uzufructul fara acordul copiilor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: victoria53 , utilizator 21:51, 11 Februarie 2016
Uzufructul poate fi desfiintat numai pe calea instantei.
Multumesc de raspuns,inseamna ca exista o sansa prin instanta.
Cei doi băieți au dreptul de uzufruct?
Nu vad ce motiv ar putea avea bunica pt a cere în instanță decăderea din dreptul de uzufruct.
Din motiv de agresiune a si dat un baiat la politie care a intrat in casa si ii fura din bani ultima data ia luat si catelusa care o ajuta fiind seminevazatoare si a dus-o la un adapost public unde a suferit cumplit fiind invatata numai cu batranica.Celalt baiat este plecat de multi ani in Italia si nu sa mai interesat de viata dansei.
Cine are drept de uzufruct????

Alte discuții în legătură

Radiere uzufruct szep edina szep edina Am cumparat in 2008 un apartament de la niste tineri. In apartament se afla si un batran de 88 de ani care are doar drept de uzufruct viager. Am fost de acord ... (vezi toată discuția)
Am 90 de ani, unde sa ma duc la varsta mea, am muncit o viata....cine poate sa-mi faca dreptate? licamirela licamirela Buna ziua, dragi forumisti! Va descriu o situatie grava din punct de vedere moral, in numele unei batrane batuta de soarta, in speranta ca ne veti da ... (vezi toată discuția)
Evacuare ''chiriaș'' și reîntoarcere la domiciliu proprietar. cum se poate rezolva? yoyosicoty yoyosicoty Buna ziua, Socrul meu se confrunta cu o problema. O perioada de vreme a locuit la tara, dar dupa decesul sotiei s-a hotarat sa revina cel putin pe perioada de ... (vezi toată discuția)