avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati intr-o situatie:

Am o garsoniera inchiriata cu contract de inchiriere si as dori sa infiintez o firma care sa aiba sediul acolo. Avand in vedere ca e o garsoniera inchiriata, pot sa infiintez o firma cu sediul social acolo?
In caz ca se poate as dori sa-mi spuneti, daca se poate, cum se face.

Va multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:15, 20 Decembrie 2011
Din ceea ce am intalnit in practica, am observat ca problema nu apare la registrul comertului, si la Primaria in raza teritoriala a careia se afla spatiul respectiv, de unde se obtine autorizatia de functionare si fisa de valabiltate pentru spatiul in cauza.
Aici poti avea surpriza de a nu primi aceasta autorizatie de functionare in cazul in care pentru acel spatiu prezinti un extras de carte funciara in care spatiul are destinatia de locuinta (si nu destinatie comerciala). Ca urmare nu vei putea obtine autorizatia pentru Activitati proprii de birou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - servicii pe cale electronica - sediu kutez kutez Stimati forumisti, ingaduiti-mi sa apelez la domniile voastre cu urmatoarea problema. [b]Contextul intai:[/b] [+] Vreau sa-mi fac PFA (servicii pe care ... (vezi toată discuția)
Transformare destinatie spatiu locuit garsoniera in spatiu comercial adora2013 adora2013 Buna ziua, Sunt proprietara unei garsoniere inchiriata unei firme -salon coafor . Chiriasul doreste schimbarea destinatiei garsonierei din satiu de locuit in ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)