avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transformare destinatie spatiu locuit garsoniera in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transformare destinatie spatiu locuit garsoniera in spatiu comercial

Buna ziua,
Sunt proprietara unei garsoniere inchiriata unei firme -salon coafor .
Chiriasul doreste schimbarea destinatiei garsonierei din satiu de locuit in spatiu comercial si deschidere sediu social in garsoniera mea.Ce implicatii ar putea avea acest aspect pentru mine ca proprietar?
Nu am acceptat inca.Avem contract incheiat -in care se precizeaza destinatia garsonierei -spatiu de locuit si firma are doar punctul de lucru aici.
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:46, 20 Octombrie 2013
Legal,toate demersurile necesare schimbarii destinatiei spatiului,pot fi intreprinse numai de catre proprietarul spatiului cu destinatia de locuinta
Initial este necesar acordul asociatiei de proprietari,a vecinilor
Ulterior intre asociatia de proprietari si persoana juridica urmeaza sa se incheie conventie privind achitarea obligatiilor aferente in cadrul asociatiei de proprietari
De regula,proprietarii sunt reticenti la schimbarea destinatiei spatiului de locuit in spatiu cu alta activitate,avand in vedere neajunsurile datorate fluxului de persoane,zgomot,murdarie,etc
Daca exista deja punct de lucru, inseamna ca spatiul e deja cu destinatie comerciala.

Pentru proprietar, problemele ar fi ca ar primi corespondenta firmei destul timp dupa ce firma s-a mutat si ca nu ati putea stabili un sediu social pentru alta societate (in camerele respective) pana cand cea veche nu radiaza sediul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)
O garsoniera la demisol in bloc construit in 2012 avand destinatie de spatiu pt locuit poate fi cumparata de firma avand destinatie spatiu pentru depozitare si punt de lucru ? petre1981 petre1981 O garsoniera la demisol in bloc construit in 2012 avand destinatie de spatiu pt locuit poate fi cumparata de firma avand destinatie spatiu pentru depozitare si ... (vezi toată discuția)
Autorizație de funcționare salon de înfrumusețare in spațiu locuibil VMarius123 VMarius123 Buna ziua. Anul trecut am cumpărat un imobil (casaP+M) cu credit ipotecar la BRD, pentru a amenaja spațiul și a deschide un salon de înfrumusețare. Anul ... (vezi toată discuția)