avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca- stricarea imaginii și a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca- stricarea imaginii și a reputației

Buna ziua!!!
Sunt angajată în sitemul de învățământ și în cele 3 luni de zile ale anului școlar 2011-2012, am fost agresata verbal (pe un ton EXAGERAT de ridicat) de 2 ori de directorul unitătii (nou venit) în plină cancelarie pentru ca am avut curajul să-i spun direct ce mă nemultumește în legătură cu activitățile didactice (...) . Vă rog să-mi spuneți ce aș putea eu sa fac, mai ales că ultima dată mi s-au spus vorbe (...) ce au dus la stricarea imaginii și a reputației de cadru didactic după 14 ani de experiență. Sunt EXTREM de tensionată la acest moment , mai ales ca in penultima saptămână a semestrului I am avut și asistență la lecție de la ISJ ( să zicem ca nu comandată- deși am tot dreptul să cred asta după conflictele cu dir. tinând cont de relațiile pe care le are) . Și după toate astea tot eu amenințată ca o să fiu dată in judecată dacă nu tac.
VÃ ROG INSISTENT SÃ-MI RÃSPUNDEȚI !!!!!!!!!!!!!!
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
maria_magdalena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 30 Decembrie 2011
In orice colectiv pot aparea tensiuni intre colegi sau intre sefi si subalterni.Incercati sa evitati pe cat posibil discutiile contradictorii cu directorul institutiei.Daca exista o problema de natura strict profesionala sau administrativa,intr-adevar este bine sa o aduceti si la cunostinta consiliului de administratie al scolii,sau chiar inspectoratului scolar,desigur in scris.
Daca sunteti insa jignita in mod repetat public,in cancelarie,mai ales daca discutia nu are de-a face cu activitatea dvs.profesionala,de fata fiind colegii,puteti sa chemati in instanta directorul respectiv.
Vă multumesc mult pentru raspuns !!!
Sper sa se rezolve cât mai repede conflictul,(deși nu vad nici o solutie momentan) se lucrează in tensiune si sincer astept in orice clipă să mai facă ceva impotriva mea( mereu imi pune „ bete in roate”), măcar de nu ar mai tipa la mine că mă intimideaza foarte tare. ( Să țipi tu in gura mare de față cu colegii că ai ieșit prost la inspectie pentru că nu ai valoare , .... și nici un proiect educational si alte activități făcute de mine nu sunt bune -asta pt că eu si sotia dumnealui in caz de restrângere trebuie sa concurăm la punctaj ...... si multe, multe altele).
Mă gandeam sa-l dau in judecată, ma simt umilită și restrictionată, nu stiu ce am sa fac in continuare...............
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
De ce nu depuneti o sesizare la inspectoratul Scolar Judetean de care apartineti sau chiar la Ministerul Educatiei ..?
@maria-magdalena,

Incercati sa discutati si cu liderul de sindicat ,stiu ca in unele scoli este f. activ si isi apara membrii,puteti primi si asistenta juridica adica in cazul in care se ajunge la proces,sa fiti reprezentata de un avocat platit de sindicat.(cunosc caz)
VA MULTUMESC MULT PENTRU SFATURI SI SPRIJIN!!!!!!!!
SARBATORI FERICITE !!!
LA MULTI ANI!!!

Inca o precizare eu sunt lider de sindicat acolo la scoala.
Iar daca se mai repeta am sa depun sesizare direct la MECT , la ISJ nu am de castigat, directorul este mana in mana cu cei mai mari.
Sau poate e mai bine sa fac mai intai la sindicat o plângere ???
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac o reclamatie....buna ziua, m-am gandit mult daca trebuie sa fac acest pas, iar ... elenyamog elenyamog Buna ziua, M-am gandit mult daca trebuie sa fac acest pas, iar astazi m-am hotarat ...DA! Am avut la scoala o situatie destul de incordata si anume o ... (vezi toată discuția)
Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Lider de sindicat LiviuPetruta LiviuPetruta Este corect ca in situatia reducerilor de personal ce se fac in invatamant,Prioritate sa aiba liderul de sindicat in defavoarea unui profesor cu activitate de ... (vezi toată discuția)