avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vreau sa fac o reclamatie....Buna ziua, M-am gandit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vreau sa fac o reclamatie....Buna ziua, M-am gandit mult daca trebuie sa fac acest pas, iar ...

Buna ziua,
M-am gandit mult daca trebuie sa fac acest pas, iar astazi m-am hotarat ...DA!
Am avut la scoala o situatie destul de incordata si anume o restrangere de activitate in randul doamnelor invatatoare. Dupa finalizarea acestei situatii, bineinteles cu destule contestatii, nu la nivelul scolii ci direct la ISJ, una din colegele invatatoare, P.A., a inceput cu vorbe urate aruncate asupra comisiei care a facut evaluarea dosarelor, asupra colegelor invatatoare, asupra directorului scolii, mai mult de atat a mers la primarul localitatii rugandu-l sa intervina politic si la nivel de ISJ pt a rezolva aceasta problema. In acelasi timp, impotriva acestei doamne invatatoare, P.A., am primit la scoala o petitie din partea unui parinte in ceea ce priveste comportamentul discriminator, neadecvat, negativ vizavi de elevii clasei I, clasa unde preda doamna. Analiza comisiei de etica din scoala si a ISJ-ului nu a fost favorabila. Cu toate acestea, atitudinea doamnei inv. P.A. continua sa fie lipsita de orice bun simt fata de colegii de cancelarie, raportand orice nu ii place doamnei, orice program, orice discutie dintre profesori, direct primarului comunei.
Intre timp, directorul scolii S.E. si-a dat demisia din aceasta functie, pentru ca nu mai suporta atacurile si amenintarile primarului si a acestei invatatoare; Directorul a anuntat ISJ-ul de ceea ce se intampla dar toti inspectorii au dat din umeri spunand ca nu au ce face si au acceptat demisia directorului, numind in locul acestuia( un cadru didactic f bine vazut in scoala, cu o vechime in aceasta scoala de 23 ani, un cadru didactic care a facut tot ce se poate pt binele scolii si sustinut de toti colegii ), un profesor "partidist politic" care avea ore in aceasta scoala doar o zi pe saptamana.
Am crezut o perioada ca va fi liniste in scoala dar astazi in sedinta CP-ului aceasta invatatoare a inceput din nou sa tipe la colegi , si-a facut o colega "scarba" in timpul sedintei, apoii i-a spus sa taca ca nu mai sterge tabla cu buretele ci o sa il bage pe gat . Atitudinea ei la sa de dorit, mai ales ca suntem colege de 23 ani, unele chiar de 35 ani, in aceeasi scoala.
ce as dori?
1. sa reclam atitudinea isj-ului ca nu a luat nicio masura atunci cand au fost anuntati de director de toata aceasta situatie, acceptand tacit demisia, desi acesta era numit directorul scolii prin concurs national;
2. sa reclam atitudinea si situatia de bullying a doamnei inv P.A. asupra colegilor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 25 Aprilie 2023
Dar nu exista comisie de disciplina? De ce nu o sesizeaza nimeni?
Nu o sesizeaza nimeni pt ca nu am fost obisnuiti cu asta. Am fost o scoala foarte linistita, fara probleme, copii linistiti iar noi cadrele, toate titulare, ca o familie. Pana acum. Dar acum vreau sa sesizez eu, insa, vreau sa fac sesizarea acolo unde stiu ca va fi luata in seama.???????
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati comisia de disciplina , mai intai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementarile actuale in privinta schimbarii unui cadru didactic de la o scoala primara Bogdanvmdev Bogdanvmdev Buna ziua, Ma puteti ajuta in urmatoarea speta: -cum se poate proceda pentru revocarea cadrului didactic de la o clasa primara(clasa I), astfel incat ... (vezi toată discuția)
Cadru didactic ony172005 ony172005 Am nevoie si eu un pic de ajutor, cum as putea sa dau si eu in judecata un director de scoala pentru nerespectarea metodologiei invatamantului? Tin sa mai ... (vezi toată discuția)
Agresiune copil la scoala miaaleja miaaleja buna ziua, azi fetita mea de 7 ani a venit de la scoala batuta de un coleg de clasa.dar batuta destul de bine are vanatai,zgarieturi pe fata.Am fost si am ... (vezi toată discuția)