avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reglementarile actuale in privinta schimbarii unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reglementarile actuale in privinta schimbarii unui cadru didactic de la o scoala primara

Buna ziua,

Ma puteti ajuta in urmatoarea speta:
-cum se poate proceda pentru revocarea cadrului didactic de la o clasa primara(clasa I), astfel incat acesta sa plece din scoala ?
-directorul scolii stie speta si a primit feedback-uri de la o parte a parintilor - cca 50% din clasa(pt ca pe ceilalti se pare ca nu-i intereseaza ce fac copii lor la clasa-nu dau feedback nici pozitiv nici negativ), dar ii este frica sa faca ceva de unul singur, crezand ca acel cadru dicactic il poate da in judecata...
-feedback-ul este ca , copii sunt timorati atunci cand cadrul didactic este in functie, pentru ca sunt admonestati verbal, uneori jigniti in fata colegilor, pedepsiti sa stea in picioare la perete, doar pentru ca doamna invatatoare asa stie sa procedeze; in acelasi timp doamna invatatoare vorbeste foarte frumos cu parintii mentionand ca le vrea tot binele din lume, dar la clasa isi variaza comportamentul de la unul linistit/normal brusc la unul de admonestare a copiilor (nu are preferinte doar impotriva unuor anumiti copii, ii ia pe toti la rand cum considera dansa in momentul in care interactioneaza cu ei si in functie de raspunsurile primite de la copii)
-se pare ca doamna invatatoare are un dosar foarte bun, cu note si calificative foarte bune, la o experienta in invatamant de gradinita de 6 ani si invatamant primar de 2 ani de zile in total(adica de cand a venit in aceasta scoala incapand cu clasa 0)
-atunci cand in locul doamnei invatatoare tine orele un invatator suplinitor (dar care nu are grad de invatator plin) din scoala, copii sunt vizibil mai fericiti si dornici sa vina la scoala si sa invete
-unii dintre parinti si-au mutat copii din cauza doamnei invatatoare, pt ca acasa plangeau de frica ei, se trezeau in somn si plangeau, nu voiau sa mai vina la scoala - totusi este greu sa le ceri declaratii scrise pentru ca se tem sa le dea
-mai nou doamna invatatoare a incercat sa se transfere la alta scoala, dar minunea a tinut doar 5 zile, pentru ca cei de acolo au respins-o si a trebuit sa se intoarca la scoala initiala - sa-i chinuie pe copii de acolo (scuze pentru limbaj)

Este greu sa aduci dovezi din clasa pt ca nu ti se permite inregistrarea/filmarea, chiar daca in clasa exista camere de filmat (filmele pot fi puse la dispozitie de director, dar cu greu plus ca uneori s-au virusat/sters etc...) - ceea ce este descris mai sus sunt in principal feedback-uri de la copii si parintii lor, de la parintii care au asistat la diferite scene, de care doamna invatatoare nu s-a ferit, sau de la insotitorii copiilor cu probleme speciale, carora le este frica sa depuna marturie de frica sa nu fie respinsi din clasa si sa aiba de suferit acei copii care au nevoie de ei.

Exista oare vreo procedura de urmat cu Ministerul Educatiei, pentru solicitarea inlocuirii cadrului didactic?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:48, 23 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveţi ce căuta la Ministerul Educaţiei. Dacă TOŢI părinţii vă uniţi şi cereţi schimbarea învăţătoarei la direcţiunea şcolii şi la Inspectorat, poate atunci va merge o comisie să o verifice pe d-na învăţătoare. Dar trebuie să dovediţi că maltratează copiii, că îi sperie, că vorbeşte urât, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)
Invatamant (probleme cu invatatoarea) ContSters172400 ContSters172400 Buna seara, Este ok daca ascund un reportofon in ghiozdanul copilului (fara stirea lui) ca sa aflu ce se intampla cu adevarat in clasa? Copilul meu, care ... (vezi toată discuția)
Ce masuri se pot lua in ceea ce priveste comportamentul si atitudinea unei invatatoare fata de copii si fata de parinti? easz23 easz23 Buna ziua, Din pacate nu sunt singurul parinte care are nemultumiri privind comportamentul si atitudinea unei invatatoare. Copilul meu este in clasa a II a, ... (vezi toată discuția)