avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

1.daca esti concediat pentru necorespundere profesionala mai beneficiezi de somaj?
2.daca imi dau demisia si nu ma angajez pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 19 Decembrie 2011
1. Raspunsul este afirmativ ... art.61 lit.d C.mun. face parte din motivele neimputabile acceptate de lege pentru a beneficia de somaj ...
Art.5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 dispune ca :
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se înţelege:
a) încetarea raportului de muncã în temeiul ...... art. 61 lit. c) şi d), ....din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
.....

2. Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor sau prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am 12 luni vechime si imi dau demisia beneficiez de somaj? mychelyne mychelyne Buna seara, am o nelamurire in privinta conditiilor care trebuie indeplinite pentru a beneficia de somaj. Lucrez de 1 an si ceva si acum vreau sa plec prin ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de somaj? nico_diana@yahoo.com nico_diana@yahoo.com buna ziua, am trecut dintr-un concediu crestere copil in altul, in timpul celui de al doilea concediu am primit trei salarii compensatorii, dupa care am ... (vezi toată discuția)
Somaj kinder_doina kinder_doina daca decizia de incetarea a contractului de munca s.a facut in baza art 55 lit b din legea 53/2003(am primit decizia prin posta)pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)