avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... nume certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

nume certificat de nastere

Buna ziua, doresc sa inversez numele de familie al copilului, primul sa fie al meu si al doilea al sotului, in certificatul de nastere.
Ce trebuie sa fac, exista vreo solutie?

Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:46, 20 Decembrie 2011
Sunteti divortati? Care este motivul pentru care cereti schimbarea numelui?

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Nu sunt divortata si nici casatorita, am un copil dintr-o relatie anterioara care imi poarta numele si doresc ca si al doilea copil sa-mi poarte numele.Tatal copilului este de accord, Asistenta din spital a trecut gresit pe foaia care trebuia dusa la primarie pt emiterea certificatului de nastere, numele tatalui primul. Doresc sa am doi copii cu acelasi nume de familie si evident numele meu.
Aveti in mesajul meu de mai sus un link. Acolo gasiti tot ce aveti nevoie.
mitran_mihaela a scris:

doresc sa inversez numele de familie al copilului, primul sa fie al meu si al doilea al sotului, in certificatul de nastere.

Nu sunt divortata si nici casatorita, am un copil dintr-o relatie anterioara care imi poarta numele si doresc ca si al doilea copil sa-mi poarte numele.Tatal copilului este de accord, Asistenta din spital a trecut gresit pe foaia care trebuia dusa la primarie pt emiterea certificatului de nastere, numele tatalui primul. Doresc sa am doi copii cu acelasi nume de familie si evident numele meu.

Ma scuzati dar nu inteleg ultima fraza. Daca faceti un alt copil cu acelasi barbat ce va impiedica sa-i puneti din nou mai intai numele concubinului urmat de numele dvs., astfel cei 2 copii vor avea acelasi nume. Daca =inversati numele=, cum precizati dvs.adica il puneti mai intai pe al dvs. si apoi pe al sotului, nu schimbati mare lucru. Oricum dvs. figurati in certificatul de nastere cu acelasi nume, iar daca faceti un copil cu un alt barbat nu are cum sa aiba acelasi nume cu primul. Singura posibilitate ar fii ca numele copilului sa fie schimbat pe cale administrativa, dar numele sa nu fie inversate, adica al dvs. primul si al concubinului al 2-lea, ci pur si simplu minorul sa ia =doar numele dvs=. In acest fel oricati copii ati face ar avea toti acelasi nume cu conditia ca tatal/tatii sa-i recunoasca dar sa nu le dea incuviintarea purtarii numelui, pentru ca acestia sa ramane doar pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume familie tremurici tremurici Am 33 ani si 2 copii minori sub intretinere,am un sot care legal nu avem acte.El va pleca pentru ceva timp in Mexic,bineinteles la munca.Doresc sa'mi schimb ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au divortat, pot lua si eu numele mamei? dede23 dede23 parintii mei au divortat, iar mama si-a reluat numele dinaintea casatoriei, vreau sa stiu daca si eu pot lua numele ei. unde trebuie sa merg pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil ioanamaria1979 ioanamaria1979 sunt separata de fostul sot de 3 ani ,dar nu divortata ,voi avea un copil din relatia actuala ,cum pot sa fac sa poarte numele tatalui biologic si nu numele ... (vezi toată discuția)