avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... datorii catre cas
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

datorii catre cas

daca platesc intreaga suma datorata catre cas beneficiez de scutirea de majorari,?eu am un iintreprindere familiala:(
Cel mai recent răspuns: albertinii , utilizator 17:53, 22 Decembrie 2011
Ordinul Casei Nationale de Asigurari de Sănătate nr. 894 din 01 Noiembrie 2011 prevede ca scutirea de penalitati se acorda numai pentru datoriile pentru care contribuabilul a depus declaratii in mod voluntar si pentru care nu s-a inceput executarea silita,. Potrivit ordinului, nu se beneficiaza de scutirea de penalitate daca debitul a fost incasat ca urmare a executarii silite sau ca urmare a valorificarii bunurilor sechestrate. Scutirea se acorda de Casele de sanatate judetene si a Municipiului Bucuresti.
Daca nu s-a depus declaratie de asigurare la Casa de Sanatate nu se poate beneficia de anularea penalitatilor.

Eu am PFA din 2006. Nu am depus in nici un an declaratie. Abia in 7.12.2011 am primit o decizie de impunere pentru plata contributiei pentru toata perioada, plus majorari.
Oare CNAS-ul nu trebuia sa trimita aceasta decizie de impunere anual?
Eu am de gand sa ma leg de lucrul asta si sa nu platesc penalitati.
Casa de sanatate va invoca faptul ca dvs nu ati depus declaratiile de asigurare si ca a facut-o acum dupa ce a accesat baza de date de la fisc, din care rezulta ca s-a desfasurat activitate!
Multumesc David!
Zilele astea am tot umblat si cautat.
Exista un protocol intre ANAF si CNAS pentru transmiterea datelor pentru contribuabili.
Nu il gasesc.
Oricum la Ialomita de unde sunt eu abia prin august anul acesta au fost transmise date de la ANAF catre CNAS incepand cu 2005.
In acest caz CNAS nu avea cum sa imi trimita mai devreme Declaratia de impunere.
La ANAF daca nu platesti impozitul care este deja stabilit la inceputul anului fiscal, primesti somatie acasa, apoi e treba ta cand si cat platesti.
CNAS-ul ar trebui sa trimita si el la o anumita perioada, in nici un caz dupa 5 ani, o somatie , pentru ca abia apoi sa treaca la executarea silita inclusiv.
Oare cum trebuie procedat? Treaba nu se termina aici. La mine CNAS-ul abia a procesat datele pe 2007, pentru ani urmatori am de asteptat si dobanzile si penalitatile cresc.

Oare datoriile catre CNAS mai mari de 5 ani se prescriu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la cas- persoana fizica excelenta32 excelenta32 buna ziua. as dori si eu o lamurire intr-o privinta: tatal meu a lucrat in constructii ca persoana fizica autorizata. in anii 2006-2008 ar fi trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Pfa - debit cnas nemrodica nemrodica va rog sa imi specificati ce sa fac daca am de platit la CNAS un debit de 2400 ron cu penalitati 2600 ron ? nu am stiut de acest debit pina acum 3 zile cind ... (vezi toată discuția)
Contributia la sanatate pentru pfa marius228 marius228 Buna! As mai avea o nelamurire cu cas-ul la PFA.(eu fiind taximetrist) Avand in vedere ca am fost informat abia la sfarsitul anului 2011 ca am datoria de a ... (vezi toată discuția)