avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... penalitati la CAS- persoana fizica
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

penalitati la CAS- persoana fizica

buna ziua. as dori si eu o lamurire intr-o privinta: tatal meu a lucrat in constructii ca persoana fizica autorizata. in anii 2006-2008 ar fi trebuit sa plateasca ceva la CAS. el nu a stiut asta, nu a platit, insa nici nu l-au anuntat cumva ca are de plata, nici dupa un an, nici dupa doi...abia toamna aceasta i-au trimis o hartie prin care i se comunica suma ce o are de plata (250lei) plus penalitati de vreo 300 de lei. acum el are 77 de ani, este pensionar si ar vrea sa-si plateasca acele datorii catre CAS de care nu a stiut. insa cum penalitatile sunt mai mari decat debitul, ar putea sa ceara anularea lor daca plateste debitul integral pana la 31 decembrie??? poate beneficia de acea hotarare a guvernului care anuleaza penalitatile daca se plateste datoria integral pana la 31 decembrie??? este acea hotarare valabila si pt persoanele fizice??? va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:40, 21 Decembrie 2011
este valabila
multumesc mult!!!
Ordinul Casei Nationale de Asigurari de Sănătate nr. 894 din 01 Noiembrie 2011 prevede ca scutirea de penalitati se acorda numai pentru datoriile pentru care contribuabilul a depus declaratii in mod voluntar si pentru care nu s-a inceput executarea silita,. Potrivit ordinului, nu se beneficiaza de scutirea de penalitate daca debitul a fost incasat ca urmare a executarii silite sau ca urmare a valorificarii bunurilor sechestrate. Scutirea se acorda de Casele de sanatate judetene si a Municipiului Bucuresti.
Daca nu s-a depus declaratie de asigurare la Casa de Sanatate nu se poate beneficiade anularea penalitatilor.
sa inteleg ca daca am fost angajata si am avut si pfa in acelasi timp, dar pt pfa nu am depus pana acum declaratii 200 la CASS ( din 2007 pana in prezent) pentru stabilirea datoriilor - nu pot beneficia de anularea penalitatilor conform legii, in cazul in care ma duc voluntar sa platesc datoriile pe anii anteriori? Multumesc
Asa rezulta din Ordinul nr 894/2011!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - debit cnas nemrodica nemrodica va rog sa imi specificati ce sa fac daca am de platit la CNAS un debit de 2400 ron cu penalitati 2600 ron ? nu am stiut de acest debit pina acum 3 zile cind ... (vezi toată discuția)
Datorii catre cas victor12 victor12 daca platesc intreaga suma datorata catre cas beneficiez de scutirea de majorari,?eu am un iintreprindere familiala:( (vezi toată discuția)
Datorie platita cu og 30/2011 cristinalauraconst cristinalauraconst Buna ziua Va rog sa ma lamuriti cu prevederile OG 30/2011 prin care se precizeaza ca daca platesti darile restante catre stat pana la 31.12.2011 ( restante ... (vezi toată discuția)