Buna ziua.Nu stiu unde sa ma duc sa-mi rezolv problema.Pe data de 27 oct. 2011 am fost inplicat intr-un accident rutier (in Bucuresti) urmat de prezentarea partilor la politie, unde ,bine inteles, s-au intocmit procese verbale urmate de suspendarea permisului auto celuilalt sofer, eu fiind nevinovat.A doua zi m-am prezentat la firma de asigurari a celui vinovat cu toate documentele necesare unde a fost intocmit dosarul pt. reparatie.Pe data de 05 dec. am fost chemat la service , dupa 5 zile masina a fost gata numai ca eu nu am voie sa-mi iau masina pt.ca nu sa dat acceptul de plata deoarece nu exista la dosar (intocmit de catre asigurator) si poza masinii asiguratului.Repet, cu procese verbale de la politie.Nu stiu ce sa fac.:">
Ar fi bine sa detaliati... in mod normal se obtin declaratiile de la politie daca exista PV insa asta nu inseamna ca societatea de asigurari nu poate efectua investigatii in termen de maxim 3 luni de la data avizarii. Trebuia sa fiti instiintat in acest sens .... ati semnat ceva sau ati luat la cunostinta acest aspect ?
Nu am semnat nimic. Am aflat ulterior tot de la asigurari treaba cu 3 luni. Dar problema e alta: cite luni voi sta cu masina in service? Nu cred ca e normal.Nu a fost vina mea . Am apelat la politistul care a facut procesul verbal sa ma ajute cu poza dar a spus ca nu se poate.De,politia e in slujba noastra. Ce trebuie sa fac? Nu i-mi vine sa cred!
Daca acestia nu v-au instiintat (IN MOD OFICIAL) de intentia lor de a efectua cercetari in conformitate cu Ord. 5 / 2010 al CSA, atunci inaintati o cerere de despagubire si faceti sesizare catre CSA. In termen de 10 zile au obligatia sa va achite contravaloarea facturii emise de catre unitatea service.
[EDITAT]
Daca este PV de la Politie nu este obligatorie foto masina vinovata. Nici un articol din legislatia in vigoare nu prevede acest lucru. Este un abuz din partea inspectorului de daune ( sau al societatii de asigurari) si tratati-l ca atare. Luati de la service formularele " Cerere de despagubire" si "Declaratia persoanei pagubite" (posibil sa fie pe aceeasi foaie) completatile si depunetile la sediul societatii de asigurari cu nr. de inregistrare. In felul acesta poate veti grabi lucrurile.
Sau daca este posibil sa achitati, sa luati masina si dupa aceea sa recuperati banii de la asigurator.
Sau contactati vinovatul sa faca el citeva poze si sa vi le trimita pe email, sau daca aveti dv. un aparat foto, luati legatura cu vinovatul faceti citeva poze si trimitetile pe email (ca sa aveti dovada ca au pozele masinii vinovate) si dupa aceea pistonatii. Stiu ca nu e obligatia dv. sau a vinovatului sa faca asta dar poate asa puteti grabi lucrurile.
Am prezentat trei variante (doua "oficiale" si una "neoficiala") in speranta ca una dintre ele va poate ajuta.
PS. Politia nu face poze la masinile avarite usor, ia doar declaratii soferilor.
Aici este vorba de un caz grosolan de tergiversare fara motiv. Inspectorul de dauna trebuia sa va ceara inca de la deschiderea dosarului sa veniti si cu vinovatul sa-i faca poze la masina nu dupa ce s-a reparat masina. Faceti o plangere la CSA si daca raspunsul nu va multumeste incercati o chemare la conciliere a asiguratorului si puneti-i in vedere ca va plati si penalizari de intarziere. Daca nici asa nu va intelegeti pregatiti-va sa-i actionati in instanta si vor plati si cheltuieli de judecata.
Accident rutier
laurentiu123
Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Dosar daune
MARYUSS2007
Buna ziua! In urma cu trei luni am fost implicat intr-un accident auto. Dupa producerea accidetului persoana vinovata mi-a dat asigurarea am deschis dosar la ... (vezi toată discuția)