Buna ziua.Nu stiu unde sa ma duc sa-mi rezolv problema.Pe data de 27 oct. 2011 am fost inplicat intr-un accident rutier (in Bucuresti) urmat de prezentarea partilor la politie, unde ,bine inteles, s-au intocmit procese verbale urmate de suspendarea permisului auto celuilalt sofer, eu fiind nevinovat.A doua zi m-am prezentat la firma de asigurari a celui vinovat cu toate documentele necesare unde a fost intocmit dosarul pt. reparatie.Pe data de 05 dec. am fost chemat la service , dupa 5 zile masina a fost gata numai ca eu nu am voie sa-mi iau masina pt.ca nu sa dat acceptul de plata deoarece nu exista la dosar (intocmit de catre asigurator) si poza masinii asiguratului.Repet, cu procese verbale de la politie.Nu stiu ce sa fac.:">
"Conform prevederilor art. 36 alin. 2 prin ordinul 5/2000 asiguratorul poate desfasura investigatii in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii evenimentului asigurat..." Nu pot atasa adresa CSA-ului pt. ca apare numele asiguratorului
CSA-ul a raspuns la momentul in care ati facut sesizarea in confomitate cu raspunsul primit de la asigurator.... probabil la acea data nu trecuse 3 luni
Faceti acum o sesizare la CSA... in aceasta specificati clar ca a trecut cele 3 luni si mentionati faptul ca nu a-ti primit nici-un raspuns in ceea ce priveste solutia de despagubire:
Art. 36.
(4) In termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat, asiguratorul RCA este obligat:
a) fie sa raspunda cererii partii solicitante, formuland oferta de despagubire potrivit propriilor investigatii cu privire la producerea evenimentului asigurat, in cazul in care se dovedeste indeplinirea conditiilor de asigurare si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA;
b) fie sa notifice partii prejudiciate motivele pentru care nu a aprobat, in totalitate sau partial, pretentiile de despagubire.
.... indicat este ca la data aceasta sa aveti depusa la dosar o cerere de despagubire insotita de un deviz.... la reclamatie atasati si aceste documente (la care luati numar de inregistrare).
Accident rutier
laurentiu123
Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Dosar daune
MARYUSS2007
Buna ziua! In urma cu trei luni am fost implicat intr-un accident auto. Dupa producerea accidetului persoana vinovata mi-a dat asigurarea am deschis dosar la ... (vezi toată discuția)