avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto de mediu

Am masina inscrisa in Anglia, dar pe numele meu( pe cartea de identitate a masinii sint proprietar), din anul 2009. Am vreo sansa sa o inmatriculez in RO tot pe numele meu fara sa fiu nevoit sa platesc taxa de mediu ( cumva repatriere) ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:47, 25 Decembrie 2011
Noua taxă auto, valabilă din 2012, se aplică şi maşinilor second-hand aduse din străinătate, indiferent de vechimea acestora.
Noua taxă auto e calculată în funcţie de trei caracteristici ale automobilului: capacitatea cilindrică, vechimea sa şi nivelul de poluare.
Diferenţa între norma de poluare euro 3 şi euro 5 este apreciabial din punct de vedere a obligatiilor de platit de catre proprietar
De exemplu, taxa pentru un SUV VW Tiguan fabricat în 2008 şi adus din străinătate va fi de 1.600 de lei, în timp ce pentru un VW Golf fabricat în 2004, fie că este achizitionat de afară sau din ţară, proprietarul va fi obligat sa achite o taxă de aprox 6.000 de lei.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto-vw polo 999 cm3,euro 2,an 1996, descartees20 descartees20 Am cumparat in luna noimenbrie un wv polo din germania,si as dori sa-l inscriu in 2012, daca pana acum stiam ca voi plati in juru sumei de 350 ,acum nu stiu ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare dupa noua lege? cipry_blue cipry_blue as vrea sa stiu si eu urmatorul lucru; am cumparat o Dacia Solenza pe 18 decembrie(data care apare pe contractul de vanzare-cumparare), e programata la RAR pe ... (vezi toată discuția)
Achizitionare auto second hand germania,conditiile pentru auto second hand cindeamihai cindeamihai Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un automobil din Germania si doresc sa aflu cat mai exact ce insemna auto second hand.Masina este 2011 luna a 6 ... (vezi toată discuția)