avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de inchiriere

Buna ziua!
Vreau sa fac un contract de inchiriere pe o casa batraneasca compus din 2 camere si antreu, in orasul Voluntari, unei familii care sa aiba grija de casa. I-am stabilit o chirie de 130 lei pe luna. Am inteles ca exista o chirie minima la care o sa platesc impozit. Cum sa procedez ca sa nu ies in paguba si, in caz ca nu mai pot platii chiria, sa-i pot evacua?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:10, 27 Decembrie 2011
Contractul de inchiriere trebuie inregistrat la organul fiscal. In privinta restantei la plata chiriei inserati in clauzele contractuale obligatie in acest sens, prevazuta in mod expres.
Chiria obtinuta se constituie venit si se impoziteaza ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere dsorin dsorin Buna ziua, Pe data de 1 septembrie 2011 am incheiat un contract de inchiriere pentru un apartament cu 2 camere, pe durata unui an. Contractul nu este ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere - titlu executoriu niculaucarmen niculaucarmen Am inchiriat un spatiu :hala+birouri in baza unui contract de inchiriere. Printre clauzele contractului de inchiriere am stabilit ca plata chiriei si ... (vezi toată discuția)