avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract de inchiriere - titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

contract de inchiriere - titlu executoriu

Am inchiriat un spatiu :hala+birouri in baza unui contract de inchiriere. Printre clauzele contractului de inchiriere am stabilit ca plata chiriei si utilitatile sa se faca lunar. In cazul in care chiriasii nu achita chiria si utilitatile, ii pot executa pe acestia ? Contratul de inchiriere poate reprezenta titlu executoriu???
Cel mai recent răspuns: niculaucarmen , utilizator 11:03, 19 Iulie 2011
Contractul de inchiriere nu reprezinta un titlu executoriu in sine.
Pentru neplata chiriei va puteti adresa instantei cu o cerere de reziliere a contractului insotita de plata chiriei restante si, eventual, a lipsei de folosinta.
Abia acea hotararea judecatoreasca reprezinta un titlu executoriu.

Insa in cuprinsul contractului se pot insa insera si clauze (pact comisoriu expres de gradul IV) care sa transforme un contract de inchiriere incheiat in forma autentica intr-un titlu executoriu.
Oricum, si in aceasta situatie, va trebui sa va adresati instantei de judecata cu o cerere in constatarea rezolutiunii de drept a contractului pentru neindeplinirea clauzelor contractuale (neplata chiriei si a utilitatilor).
multumesc pentru raspuns, deci indiferent de clauzele contractului de inchiriere tot la instanta se ajunge pentru rezilierea contractului, eventual pentru executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu maya2858 maya2858 Pot rezilia un contract de inchiriere uzand de pact comisoriu de grad iv care prevede rezilierea fara punere in intarziere in caz de neplata chiriei sau ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere-titlu executoriu? swamerra swamerra In caz de nerespectare a clauzelor unui contract de inchiriere a unui spatiu comercial in care este inserat un pact comisoriu de gradul IV, acesta devine titlu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere pentru neplata chirie SAUNDU SAUNDU Buna ziua,cind poate propietarul si ce demersuri trebuie sa faca daca chiriasul nu a platit chiria pe ultimile trei luni. Va multumesc (vezi toată discuția)