avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate obligatorie 2012
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate obligatorie 2012

daca plec din tara pe o perioada nedeterminata (peste 1 an de zile), mai sunt obligata sa imi faca aceasta asigurare...tinand cont de faptul ca o sa imi fac o asigurare de sanatate in strainatate (Spania)?
am nevoie de ceva acte prin care sa arat ca nu locuiesc in tara, sau alte acte?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:06, 20 Decembrie 2011
In mod cert ve-ti primi raspunsuri la intrebarile dumneavoastra dupa ce proiectul de lege va fi aprobat in forma sa finala si publicat in Monitorul Oficial. Pana atunci va faceti griji degeaba.
ioanagabriela a scris:

daca plec din tara pe o perioada nedeterminata (peste 1 an de zile), mai sunt obligata sa imi faca aceasta asigurare...tinand cont de faptul ca o sa imi fac o asigurare de sanatate in strainatate (Spania)?
am nevoie de ceva acte prin care sa arat ca nu locuiesc in tara, sau alte acte?

Calitatea de asigurat o au toti cetatenii romani cu domiciliul in tara, si inceteaza odata cu pierderea dreptului de domiciliu ..Daca plecati doar din tara,o perioada nu inseamna ca pierdeti dreptul de a domicilia aici,asa incat veti avea obligatia in continuare sa fiti asigurata la sanatate in RO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare pașaport crds de la consulat. nu înțelegem natura acestei îngrădiri a libertății unui cetățean român de a-și stabili domiciliul acolo unde dorește mapostolro mapostolro Bună ziua, Aș dori să prezint comunității o situație un pic ciudată, de care ne lovim în mod frecvent la unul din consulatele României în Regatul ... (vezi toată discuția)
Renuntare asigurare medicala din romania Arianrod Arianrod Buna ziua, Am o nelamurire legata de asigurarea medicala din Romania, despre care stiu ca ar fi obligatorie, dar nu stiu in ce conditii devine facultativa. ... (vezi toată discuția)
Asigurarea medicala a rezidentului intr-o tara ue pompagiu pompagiu Tatal meu este pensionar militar al statului roman. De vre-o 3 ani locuieste cu mine in Grecia,cu forme legale,nu ca turist. Ce se intimpla cu asigurarea ... (vezi toată discuția)