avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare SRL de catre un cetatean strain
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare SRL de catre un cetatean strain

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare unui cetatean strain pentru a-si deschide in Cernavoda un SRL? Infiintarea societatii o poate face un imputernicit al acestui cetatean prin procura notariala? Aceasta procura trebuie facuta in tara dumnealui? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:27, 21 Decembrie 2011
Da, infiintarea se poate face printr-un imputernicit in baza unei procuri speciale notariale. Este necesara o declaratie de onorabilitate din partea cetateanului strain, iar daca va fi si administrator este necesar si specimen de semnatura. Este necesar de asemenea, copie dupa actul de identitate al cetateanului strain.
lisa-monica a scris:

.... Aceasta procura trebuie facuta in tara dumnealui? Va multumesc anticipat.

Nu neaparat. Procura poate fi facuta in tara mandantului daca cel ce va fi imputernicit ii trimite o copie de pe actul de identitate. Aceasta trebuie apostilata sau supralegalizata (depinde de tara) iar in Romania trebuie tradusa de un traducator autorizat si legalizata de un notar pentru a fi folosita in fata institutiilor abilitate.
Sarbatori fericite!
L.C.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator
puteti infinta societatea prin apelare la un cabinet de avocatura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare act constitutiv de asociat strain aurica ilie aurica ilie am marea rugaminte sa fiu ajutata in urmatoarea situatie:: suntem 3 asociati la un srl si mai dorim adaugarea unui asociat strain (din alta tara). deoarece ... (vezi toată discuția)
Plecare in turcia cu masina -leasing CRIS TIMISOARA CRIS TIMISOARA va rog sa-mi spuneti daca e nevoie ca imputernicirea data de firma de leasing pentru a pleca in afara tarii ( in cazul de fata in Turcia) trebuie tradusa si ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)