avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale semnare act constitutiv de asociat strain
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

semnare act constitutiv de asociat strain

am marea rugaminte sa fiu ajutata in urmatoarea situatie:: suntem 3 asociati la un srl si mai dorim adaugarea unui asociat strain (din alta tara). deoarece cetateanul strain nu poate veni in romania pentru a semna actul constitutiv actualizat (deci cel care il include si pe el) cum pot sa rezolv aceasta problema? poate imputernici un alt asocial sa semneze in locul lui? e legal ?

si inca o intrebare : trebuie sa existe si o copie a actului constitutiv tradusa in limba cetateanului strain ca sa se dovedeasca prin asta ca a inteles ce a semnat (in cazul in care putea semna personal) ?

multumesc .

Cel mai recent răspuns: aurica ilie , utilizator 20:43, 6 Iunie 2009
Procedura de care vorbesti este perfect legala.
Eu am constituit societati/entitati la persoane pe care nu le-am vazut in viata mea.
Am primit actele solicitate ... semnate ... si cu asta basta.

Poti trimite actul constitutiv in strainatate pentru ca asociatul strain sa il semneze.
Nu trebuie sa vina in tara.

In afara de actul constitutiv, asociatul nou va trebui sa semneze o declaratie de onorabilitate/acceptare mandat de administrator, daca e cazul si un specimen de semnatura. Aceste doua (trei) documente trebuie redactate in limba tarii sale si apoi trebuie traduse si legalizate.
Eu iti recomand sa ii ceri si o copie dupa pasaport sau carte de identitate legalizata tot la notar in tara lui.Unii judecatori cer acest act legalizat.

Asta este tot.

Nu trebuie sa vina in tara.
Actul constitutiv nu trebuie tradus in limba straina, este suficient sa il semneze direct in romana. Se presupune ca stie ce semneaza.
Judecatorul nu cere sa dovedesti daca strainul a inteles actul, este un document sub semnatura privata si pe raspunderea lui.

Sau daca vrei, de vreme ce tot merge la notar, poate redacta o procura notariala pentru a imputernici un alt asociat sa semneze in locul lui. In acest caz nu mai trimiti actul constitutiv in strainatate.
Se semneaza aici.

Tu alegi. Ai grija sa faci traducerea corecta a.i. la retroversiune sa sune declaratiile exact asa cum le cer astia de la REgistru.

Alberto Kurtyan
Ideal este sa faca o procura de imputernicire a unuia dintre noi. Voi cere si o copie dupa pasaport (la noi trebuie sa fim inarmati cu tot ce e posibil sa ne ceara desi nu ne-au spus initial ca trebuie.). Dar oare copia dupa pasaport legalizata in tara lui mai trebuie tradusa si legalizata si aici ? (scuze daca intrebarea e "nelalocul" ei, dar.....ma astept la orice.

Cu traducerea sper sa fie bine. A fost un chin pentru ca cetateanul e sirian si pt ca niciunul dintre noi nu vb araba a trebuit sa facem declaratia aceea a asociatului (cum ca nu are datorii fata de statul roman etc etc) si procura in limba engleza si apoi dumnealui urmeaza sa le faca acolo in araba la notar. Dupa aceea le voi traduce iar aici din araba in romana. Si m-ati pus pe ganduri .....mai bine i le traduceam direct in araba sa nu fie pb.

Va multumesc foarte foarte mult pentru raspunsurile clare si foarte utile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire societate cu asociat unic cetatean strain Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna dimineata! Revin si eu cu o intrebare; speta sta in felul urmator: o societate comerciala cu asociat unic cetatean strain e in curs de infiintare. ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv societate comerciala mencike mencike Buna seara, Am o intrebare legata de infiintarea unei societati comerciale cu asociat unic, daca acest asociat e cetatean strain din UE. Daca el nu se afla ... (vezi toată discuția)
Notar Ce acte trebuie sa am la notar pentru actul constitutiv pentru un SRL cu trei asociati (unul roman, doi straini)? Multumesc. (vezi toată discuția)