avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva, formular de adresa catre Agentia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva, formular de adresa catre Agentia de Somaj

Buna seara

Lucrez intro societate cu 29 de angajati , si din cauza conditiilor economice actuale ,au fost obligati sa isi restranga activitatea fiind nevoiti sa concedieze 14 angajati . Fiind vorba de o concediere colectiva , trebuie sa anunte ANOFMJ ,de aceea as dori sa ma ajute cineva cu un formular de adresa catre Agentia de Somaj .Si nu stiu daca acum mai trebuie anuntat si ITM-ul .
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 24 Decembrie 2011
Potrivit Codului Muncii, notificarea privind concedierea colectiva va fi comunicata sindicatului sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, inspectoratului teritorial de muncă şi agenţiei teritoriale de ocupare a forţei de muncă, la aceeaşi dată.
Notificarea va cuprinde :
a) numarul total si categoriile de salariati;
b) motivele care determina concedierea preconizata;
c) numarul si categoriile de salariati care vor fi afectati de concediere;
d) criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere;
e) masurile avute in vedere pentru limitarea numarului concedierilor;
f) masurile pentru atenuarea consecintelor concedierii si compensatiile ce urmeaza sa fie acordate salariatilor concediati, conform dispozitiilor legale si/sau contractului colectiv de munca aplicabil;
g) data de la care sau perioada in care vor avea loc concedierile;
h) termenul inauntrul caruia sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor pot face propuneri pentru evitarea ori diminuarea numarului salariatilor concediati.

Art. 72 C.mun.
(1) In situatia in care, ulterior consultarilor cu sindicatul sau reprezentantii salariatilor, potrivit prevederilor art. 69 si 71, angajatorul decide aplicarea masurii de concediere colectiva, acesta are obligatia de a notifica in scris inspectoratul teritorial de munca si agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca, cu cel putin 30 de zile calendaristice anterioare datei emiterii deciziilor de concediere.
(2) Notificarea prevazuta la alin. (1) trebuie sa cuprinda toate informatiile relevante cu privire la intentia de concediere colectiva, prevazute la art. 69 alin. (2), precum si rezultatele consultarilor cu sindicatul sau reprezentantii salariatilor, prevazute la art. 69 alin. (1) si art. 71, in special motivele concedierilor, numarul total al salariatilor, numarul salariatilor afectati de concediere si data de la care sau perioada in care vor avea loc aceste concedieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Datorita dificultatilor economice, in sensul ca luna de luna suntem pe pierdere, conducerea societatii a hotarat sa trimita in somaj jumatate din ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca NicoletaTudo NicoletaTudo Buna seara, am si eu cateva nelamuriri: in calitate de angajat pot solicita contractul colectiv de munca?unde pot solicita acest document, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva loredanastiuca loredanastiuca Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal este corect ca planul de restructurare in cazul concedierii colective sa fie trimis mai intai catre ITM si AJOFM ... (vezi toată discuția)