avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

buna seara , am cumparat o masina inscrisa in tara la sfarsitul lui noiembrie , dar problema este urmatoarea: in anul 2005 a fost adusa din germania si inscrisa in romania primul proprietar ( nu stiu daca atunci s-a platit taxa auto, probabil nici nu era ) in anul 2009 a vandut-o la al doilea proprietar nici el nu a platit taxa auto ,iar acum am cumparat-o eu ...intrebarea este daca eu trebuie sa platesc taxa auto cf noi legii sau trebuie platit-a de catre al doilea proprietar ....mentionez ca eu am achitat masina .... a ramas sa o transcriu pe mine va multumesc
Cel mai recent răspuns: marian67 , utilizator 19:45, 20 Decembrie 2011
Potrivit legii aprobate de Parlament, cei care vor sa cumpere o masina inmatriculata in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 trebuie sa plateasca o taxa de poluare calculata in functie de capacitatea cilindrica, vechimea masinii si coeficientul de poluare.
Noua taxa auto se aplica atat masinilor neimatriculate aduse din afara cat si masinilor inmatriculate in Romania inainte de 2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita autoturism trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Pentru un autoturism (inmatriculat in Romania inainte de 2007) care este cumparat de la executari silite, trebuie platita taxa (timbrul) de mediu? ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare dupa noua lege? cipry_blue cipry_blue as vrea sa stiu si eu urmatorul lucru; am cumparat o Dacia Solenza pe 18 decembrie(data care apare pe contractul de vanzare-cumparare), e programata la RAR pe ... (vezi toată discuția)
Taxa auto chiriladaniel chiriladaniel am auzit ca poti \"amana\" taxa in sensul ca iti cumperi o masina neimatriculata in romania si la inmatriculare scapi de taxa dar cand o vei vinde platesti ... (vezi toată discuția)