avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Nedumerire de Romania.
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Nedumerire de Romania.


Persoanele care au titlul de Luptator Remarcat prin Fapte Deosebite si copiii eroilor-martiri nu primesc indemnizatii in anul 2012. Cum spuneam mai sus, aceasta prevedere contrazice art. 8 din Legea nr. 283/2011, potrivit caruia toti beneficiarii de indemnizatii acordate potrivit Legii nr. 341/2004 ar trebui sa primeasca in 2012 indemnizatii, insa la nivelul celor platite pentru luna decembrie.
NU sant lamurit ,cum o lege este modificata, cu toate ilegalitatile posibile,si totusi curtea constitutionala este de acord cu asa marsavie. Cine controleaza aceasta curte (mai degraba OGRADA),e mai presus de lege?Asta spune constitutia ???As dori sa aflu un raspuns demn de vremurile pe care le traversam. Multumesc,janvasiliuPloiesti.
Cel mai recent răspuns: razerul , utilizator 09:20, 27 Decembrie 2011
este real faptul ca persoanele care realmente au fost implicate in mod direct in evenimentele din Decembrie 1989, care au avut de suferit efectiv(raniti; urmasii eroilor decedati) ar trebui ca si in continuare sa beneficieze de prevederile lg 283. Tot adevarat este faptul ca dupa 1997 au aparut peste noapte o serie de asa zisi revolutionari care nu au avut nici in clin nici in maneca cu participarea la acele evenimente(peste 17000 in prezent).Este evident ca ceva nu este in regula cu acest numar imens, raportat la victimele evenimentelor(sunt cca 1000 de decedati).Este celebru cazul din familia unui mare demnitar in care toti aveau aceste hartii-certificate.
Personal, am participat si eu activ la evenimentele de la mine din oras(Cluj- Napoca). am refuzat sa imi ridic acea diploma si sa beneficiez de acele avantaje oferite destul de usor de Stat.NU AM IESIT in strada pentru avantaje economice sau de alta natura; am fost manat doar de gandul sa pun si eu umarul sa dam jos acel regim tiranic, odios.
Pe urma, daca intradevar tara trece prin momente dificile, consider ca revolutionari ar trebui sa fie primi care sa isi doneze pe timp de un an acele avantaje financiare( de care beneficiaza de ani de zile si intr-un cuntum consistent), tocmai manati de a fi alaturi de cei napastuiti de efectele dezastruoase ale recesiuni.
Desigur, este opinia mea.
av zagrean
aveti dreptate, si nu numai, pe langa faptul ca au aparut "puzderie" de revolutionari asa "peste noapte", ca ceea ce a fost in decembrie 1989 nu a fost pentru a crea o noua clasa de priviligeati ai romaniei, ca au aparut aceiasi "puzderie" de revolutionari in localitati unde nu a fost tras nici macar un singur "foc de arma" singura vitejie - daca poate fi numita asa - a fost sa-i "ciomageasca" pe niste nefericiti de militieni care nu au schitat nici un gest impotriva evenimentelor din decembrie 1989, si, pentru infractori care si-au distrus dosarele penale sau nu !, ca apoi sa devina revolutionari, nu negati pentru ca asta a fost adevarul in multe localitati, probabil ca mai mult de jumatate din cei care ar merita - daca luam in calcul ca decembrie 1989 a avut rolul de a crea o noua clasa de privilegeati ai romaniei ori nu pentru asta a iesit lumea in strada - nu si-au depus nici un act pentru nenorocitele alea de diplome, participarea la evenimente, ar fi trebuit recompensate onorific prin diplome si decoratii care sa recunoasca participantilor ca au contribuit la rasturnarea regimului comunist si nu recompense, la care sau "lipit ca raia" o sumedenie de ... "fripturisti", de drept, romania ar trebui sa aiba aproximativ 10 milioane de revolutionari pentruca, la asta a participat efectiv aproximativ jumatate dintre romani, credeti ca fara o participare in masa, evenimentele ar fi avut efect ?, nu, oamenii cu bun simt au considerat ca participarea la evenimente a fost un lucru bun pentru intreaga romanie si ... atat, "fripturistii" si unii excroci dar si altii au au vazut in asta o sursa inepuizabila de ... venit nemuncit intro oarecare masura, au profitat imediat de ... portita oferita, slabiciunea statului, degringolada momentului, daca ar fi meritat intradevar recompense financiare, si ar fi meritat, asta doar pentru cei raniti, cei ramasi "mutilati", copiii celor disparuiti in decembrie 1989, si nu pentru o gasca, auto-intitulata de revolutionari, cand de fapt revolutionarii romaniei pot fi recunoscuti aproximativ jumatate din populatia romaniei, nu vorbesc de rau pe nimeni dar, stand si judecand la "rece" lucrurile, asa stau, smecherii pot spune orice doresc, cei care au trait evenimentele stiu "marile mase de oameni" care au spus "da" si au patrticipat.
Domnule av.Zagrean,
as fi de acord cu opinia dvs, in situatia in care nu s-ar abate de la un principiu consacrat in drept:dreptul castigat in baza unei legi, este bun castigat.
Vinovati sunt cei ce au dat o lege fara a cerne cu lux de amanunte ce este bine si ce este rau...ei ar trebui sa plateasca!
In situatia de fata, fiecare Guvern schimba legile cum gaseste de cuvinta.
Mai nou, observ ca si Curtea CONSTITUTIONALA jongleaza cum vrea...BASESCU!
Ar fi cazul ca aceasta CURTE CONSTITUTIONALA sa fie formata numai din specialisti care vor sa faca o munca onorifica! sau, sa fie desfiintata, atributiunile ei sa fie luate de PLENUL INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE!
vasral a scris:
Dreptul castigat in baza unei legi, este bun castigat.

Perfect adevarat, cu o mentiune: un drept castigat ”pe miciuna” trebuie si poate fi revocat.

De-a lungul timpului cei care aveau dreptul de a beneficia de acesta indemnizatie ar fi trebuit sa aiba mai mult discernamant – sa zic asa – si sa nu accepte orice neavenit... Sigur, aspectul nu este o scuza pentru ceea ce au hotarat guvernantii! Guvernantii de azi ”pedepsesc” 1000 de oameni pentru a fi siguri ca au pedepsit si un vinovat! Dar, insist: ”greseala” este, in primul rand, a celor care meritau aceasta indemnizatie si n-au comentat – la modul serios – impotriva celor numiti azi ”fripturisti”
De ce nu au reactionat? Ma gandesc la doua motive:
1. Si-au zis: ”in fond, nu dau de la mine, da statul” – si statul ”da” din banii tuturor... Impasibilitatea costa!
2. Desi stiau cine e ”fripturist” nu puteau dovedi – dar in acest sens existau (si exista) parghii pentru a afla dovezi impotriva celor declarate de ”fripturisti” (dar e nevoie de solidaritate – si solidaritatea afecteaza confortul personal – si cine tine mai mult la confortul personal decat la principii... plateste)

Un fel de concluzie: nimic nu trebuie sa ne mai mire! Guvernantii, prin aberatiile legislative, ”lovesc” zeci de oameni doar-doar vor ”elimina” un infractor. E mai usor – si mai ieftin – sa ”taie tot” decat sa cercetezi ce si cum... Cercetand s-ar putea sa ”dea” peste... prieteni si rude...
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
trope_doi, utilizator
aveti dreptate, mai ales in, "incheiere", interesele meschine nu "permit sa dai din greseala" peste "prieteni sau rude", si atunci, ramane "cum am stabilit", nu conteaza ce se intampla, facem ... asa ... .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa dobandesc drepturi prevazute in legea 34/2004 ileanatudorache ileanatudorache Buna ziua, Sunt urmas al revolutiei din 89 si doresc sa intru in posesia unor drepturi stipulate in lege. Legea e mare si cu multe drepturi,insa numai usi in ... (vezi toată discuția)
Revolutia... gigelas gigelas Chiar nu se gaseste nimeni,care sa cunoasca detalii in privinta modului in care un luptator revolutionar,care nu si-a cerut drepturile,sa poata acum ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe florentina_2010 florentina_2010 Revolutionarii sunt scutiti de la plata impozitului pe salarii? (vezi toată discuția)