avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... aplicarea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

aplicarea pedepsei

Am si eu o nelamurire se poate aplica o pedeapsa mai mare decat maximul prevazut de lege?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:44, 20 Decembrie 2011
Se poate. In functie de circumstante, de gravitatea faptei,...etc., se poate aplica o pedeapsa pana la maximul special iar cand acest maxim nu este indestulator se mai poate adauga un spor.
Da, se poate dar este greu de crezut ca s-ar intampla asa.
Ar fi bine sa precizati despre ce infractiuni este vorba conform rechizitoriului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum va primi pedeapsa??? monicacm monicacm buna dimineata....o persoana cercetata in acelasi dosar, fiind incadrata la mai multe articole din c.p cum va primi pedeapsa? cum decid judecatori pedeapsa?va ... (vezi toată discuția)
Minimul si maximul special calafeteanu calafeteanu Buna seara .Va rog sa imi spuneti care este minimul special si maximul special intr/o incadrare a unei fapte penale,respectiv vatamare corporala grava 3/12 ... (vezi toată discuția)
Infractiune continuata pici80 pici80 cum se calculeaza sporul in cazurile de concurs de infractiuni???? sau depinde numai de judecator? (vezi toată discuția)