avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentare proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentare proces

Ce se intampla daca fratele meu nu se poate prezenta la primul termen la un proces civil intentat de catre el si nu a platit nici taxa de 12 lei si timbrul judiciar?
Se poate suspenda sau incheia deoarece nu se prezinta?
Fratele meu a plecat din tara pentru o perioada si nu a lasat decat o procura generala pentru plata utilitatilor si datoriilor.
Daca partea adversa isi angajeaza avocat poate fi obligat sa plateasca cheltuielile de judecata si onorariul de avocat daca nu se judeca cauza?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:18, 21 Decembrie 2011
Exista riscul sa ii fie anulata cererea ca netimbrata si sa fie obligat sa achite paratului cheltuieli de judecata.
Sfatul meu este sa trimiteti la dosar cu adresa de inaintare taxa de timbru (chitanta in original) si timbru judiciar, iar fratele dumneavoastra poate trimite prin posta sau prin fax o cerere de amanare motivata de faptul ca a fost nevoit sa plece temporar din tara.
Sau ... puteti sa angajati un avocat pentru el, caz in care nu mai este necesara prezenta lui.
Avand in vedere situatia mentionata,se impune sa informati instanta despre aspectul ca fratele dvs in calitatea de petent- nu se afla in tara,respectiv nu poate sa fie prezent la termenul de judecata
Din respect fata de instanta - mai ales ca este petent,ar trebuie sa solicitati amanarea si dispunerea de termen
Procesul este maine dimineata,am primit astazi citatia,cauza care se judeca este de anulare a unui Proces -Verbal al adunari generale a proprietarilor din blocul in care locuieste.
Care ar fi cheltuielile de judecata si daca este obligat sa plateasca avocatul partii adverse?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Mi-e tare teama:oops:, ca se va pune in discutie netimbrarea cererii.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
ContSters213050, utilizator
Daca imi puteti explica ce se intampla mai departe?Eu doresc sa se incheie acest proces deoarece nu am timp sa ma ocup de el si daca va trebui sa platesc ceva fiind vorba de asociatiile de proprietari.
Va multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Apel atomol atomol Buna ziua ! Reclamantul a pierdut procesul pe fond si a facut apel . Paratul nu poate fi gasit pentru a fi citat .si s-a amanat de 8 ori din cauza asta . Nici ... (vezi toată discuția)
taxa judiciara lilicrin lilicrin daca in citatie este mentionat \"se va achita taxa judiciara de timbru de 197 lei sub sanctiunea anularii cererii\" pot face ceva? Nu vreau sa dau banii si sa ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)