un executor ifn care in baza unui contract de credit de nevoi personale si in urma neplatii ratelor de catre debitor, ne-a trimis o adresa de poprire pe salar in limita a 1/2 din salarul net. adresa era insotita doar de o copie de pe cartea de identitate.
Am invocat art. 169 din Codul muncii si art. 374, 374^1, 409, 454 din Codul de procedura civila.
Conform art. 454
(1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, prin adresa însoţită de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane arătate la art. 452, înştiinţându-se totodată şi debitorul despre măsura luata.
Am cerut copia certificată de pe titlul executoriu, încuviinţarea executării silite şi înştiinţarea făcută către debitor. E corect?
Mai bine mergeti direct in instanta. Pana veti primi raspunsul lor, trece termenul de depunere a contestatiei la executare in instanta. Un alt aspect pe care ar trebui sa il aveti in vedere este faptul ca un singur creditor nu poate cere poprire pe 1/2 din salariu decat in cazul obligatiei de intretinere. Fiind vorba de un credit, suma poprita poate fi in limita a 1/3 din salariu. Doar daca exista mai multi creditori suma poprita nu poate depasi 1/2 din salariu.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
teobob
va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)