avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salar adresa executor ifn
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salar adresa executor ifn

un executor ifn care in baza unui contract de credit de nevoi personale si in urma neplatii ratelor de catre debitor, ne-a trimis o adresa de poprire pe salar in limita a 1/2 din salarul net. adresa era insotita doar de o copie de pe cartea de identitate.

Am invocat art. 169 din Codul muncii si art. 374, 374^1, 409, 454 din Codul de procedura civila.
Conform art. 454
(1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, prin adresa însoţită de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane arătate la art. 452, înştiinţându-se totodată şi debitorul despre măsura luata.

Am cerut copia certificată de pe titlul executoriu, încuviinţarea executării silite şi înştiinţarea făcută către debitor. E corect?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:03, 21 Decembrie 2011
Corect , dar sa faceti contestatie la executare in instanta, iar aici va fi anexat automat si dosarul de executare (fiind citat si executorul).
Mai bine mergeti direct in instanta. Pana veti primi raspunsul lor, trece termenul de depunere a contestatiei la executare in instanta. Un alt aspect pe care ar trebui sa il aveti in vedere este faptul ca un singur creditor nu poate cere poprire pe 1/2 din salariu decat in cazul obligatiei de intretinere. Fiind vorba de un credit, suma poprita poate fi in limita a 1/3 din salariu. Doar daca exista mai multi creditori suma poprita nu poate depasi 1/2 din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita teobob teobob va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)
Retinere salariala prin notificare cesiune de creanta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Ma confrunt cu o situatie pe care nu am mai intalnit-o. Societatea la care lucrez a primit o Notificare de cesiune a creantei, comunicata prin ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com O societate primeste o notificare de la o firma de recuperare credite care solicita ca unui salariat sa i se instituie poprire pt. 30% din salariu deoarece ... (vezi toată discuția)