In noiembrie 2010 am cumparat un autoturism din Anglia de la un cetatean roman cu domiciliu in Anglia, am ajuns in romania dupa care mi-am scos de 2 ori numere rosii, am angajat un avocat sa se ocupe de inmatricularea autoturismului fara plata taxei de inmatriculare .
In 22.06.2011 am primit o instintare de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor prin care se specifica: urmarea solicitarii de prima inmatriculare a autoturismului X, seria sasiu Y fara prezentarea dovezii achitarii taxei de poluare, va aducem la cunostinta: SPCRPCIV are obligatia inmatricularii vehiculelor cu respactarea acteleor normative in viguare din dreptul intern. Potrivit art.4, lit a) din OUG nr 50/2008 taxa de poluare se plateste cu ocazia primei inmatriculari a autovehiculului in Romania astfel ca la depunerea dosarului de prima inmatriculare este obligatorie prezentarea dovezii de achitare a taxei de poluare.
Urmand ca in data de 29 iulie 2011 sa primesc o citatie pentru prezentarea in proces cu Serviciul Inmatriculari Auto si Eliberare Permise in calitate de parat pentru Fond. Procesul va avea loc pe data de 09.01.2012.
Eu momentan sunt plecat din tara si o sa ma intorc la sfarsitul lunii ianuarie, dupa intoarcere as vrea sa-mi scot ultimul rand de numere rosii si sa-mi fac RAR-ul si sa traduc cartea autoturismului care este in limba engleza, trebuie sa verific mai exact care sunt proceduriile.
Va rog sa ma informati daca procedura prezentata este una viabila, pentru ca din cate am citit multi au dat in judecata Administratia Finanteleor Publice, care ar fi sansele sa castig acest proces in ianurie 2012, pasii care trubuie urmati dupa castigarea procesuli ?
ar fi bine sa va extindeti la primul termen cadrul procesual chemand in judecata prefectura judetului in care aveti domiciliul si cereti si judecarea in lipsa
Inmatriculare auto
catacalin
am si eu o intrebare in legatura cu inmatricularile auto:detin un automobil cumparat din italia si acum as dori ca sa il inmatriculez in romania.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu 2014
sanducj
As dori sa achizitionez un autoturism din Germania. As putea deschide un proces prin care sa cer instantei sa oblige SPCRPCIV (serviciul de inmatriculari) ... (vezi toată discuția)