avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatoria cu un cetatean turc
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatoria cu un cetatean turc

buna ziua .Eu sunt casatorita cu un cetatean turc dar am o nelamurire cu deplasarea lui in statele ue. El poate sa calatoreasca fara viza pe teritoriul statelor ue? V a rog frumos sa ma lamuriti si pe mine.
Cel mai recent răspuns: vioricaoral , utilizator 22:13, 22 Decembrie 2011
Pentru a intra pe teritoriul uniunii are nevoie de viza. Daca are resedinta intr-un stat al uniunii poate merge in alte state ale uniunii fara viza doar alaturi de sotie (unele state pot impune vize pentru membri de familie care se elibereaza de urgenta si gratuit, ca de exemplu UK).

Daca nu are rezidenta intr-un stat al uniunii are nevoie de viza pentru membri de familie, viza care se elibereaza gratuit.
merci mult de tot pentru raspuns. acum m-am lamurit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - calatorie ue cetatean cu carte de rezidenta in romania deea18 deea18 Buna seara!am o intrebare sotul meu este cetatean al Republici Moldova si poseda de carte de rezidenta a familiei pe 5 ani intrebarea mea este poate se ... (vezi toată discuția)
Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Călătorie cetățean algerian cu soția românca in uk monikaniku monikaniku Pe baza certificatului de căsătorie și a permisului temporar (pe5 ani) de ședere românesc (ca și membru de familie) pot călători împreuna legal in uk ... (vezi toată discuția)