avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Călătorie cetățean algerian cu soția românca in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Călătorie cetățean algerian cu soția românca in uk

Pe baza certificatului de căsătorie și a permisului temporar (pe5 ani) de ședere românesc (ca și membru de familie) pot călători împreuna legal in uk sau are nevoie de viza(turist sau munca) ?
Cel mai recent răspuns: ContSters486608 , utilizator 18:12, 19 Iulie 2018
Potrivit legislației europene, sotul poate sa călătorească în baza permisului de sedere pentru membru de familie (este necesara mențiunea de membru familie), însă numai insotit de sotie, cetățean european.
Sa călătorească cu escala cu avionu sau e mai recomandat cu mașina ?
La intrare in uk o sa ii se pună direct visa pe pasaport (de turist ) și pe ce perioada ai fii acea visa?
Va mulțumesc !
Buna seara. Nu are importanta cum calatoriti, iar UK este inca in UE si prin urmare nu ar trebui sa fie nevoie de viza "Membrul de familie care nu este cetatean al Uniunii Europene, dar care este in posesia unui document valabil, care atesta rezidenta pe teritoriul unui alt stat membru in calitate de membru de familie al unui cetatean al Uniunii Europene, este scutit de la obligativitatea obtinerii unei vize. Politistii de frontiera nu aplica stampila de intrare sau de iesire in pasaportul persoanelor din aceasta categorie." Puteti obtine mai multe informatii la adresa [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)
Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Urgent - calatorie ue cetatean cu carte de rezidenta in romania deea18 deea18 Buna seara!am o intrebare sotul meu este cetatean al Republici Moldova si poseda de carte de rezidenta a familiei pe 5 ani intrebarea mea este poate se ... (vezi toată discuția)