avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara de la un tata pensionar...se poate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara de la un tata pensionar...se poate?

Buna ziua,

Am varsta de 22 de ani si sunt masterand la zi. In prezent, primesc pensie alimentara de la tatal meu biologic, care din luna februarie 2012 va fi pensionar.
Imi puteti spune daca voi putea lua pe mai departe pensie alimentara din pensia pe care o va avea el? Daca da, ce ar trebui sa fac? (trebuie sa ma duc la casa de pensii si cu ce acte? hotararea judecatoreasca din timpul in care era angajat inca mai este valabila?) Daca mai doriti detalii, va rog sa mi le solicitati.

Va multumesc pentru raspuns mult,

Andrei.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:25, 21 Decembrie 2011
Veti primi in continuare pensia alimentara de la tata, angajatorul are obligatia de a transmite sentinta instantei catre casa de pensii.

Totusi, tatal poate cere scaderea pensiei alimentare daca pensia pe care o va primi va fi mai mica ca venitul actual. De asemenea, poate cere incetarea platii pensiei daca aveti un venit constant care va asigura o viata decenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara andreivicol andreivicol Buna ziua. As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la recalcularea pensiei alimentare. In momentul in care minorul(acum in varsta de 17 ani) a inceput sa ... (vezi toată discuția)
Probleme de familie intre tineri victoria53 victoria53 Va rog daca cineva ma poate lamuri in anumite chestinuni legale.Doi tineri casatoriti care au un copil nu se inteleg de mult timp dar nu au divortat si stau in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retro? crisdario crisdario Am pe fond un proces de incredintare minor,pensie alimentara si cheltuieli de judecata.Nu avem avocati niciunul,ea are dreptul sa ceara cheltuielile de ... (vezi toată discuția)