avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Interzicerea fotografierii in scoli in baza carei ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Interzicerea fotografierii in scoli in baza carei reglementari se face?

Exista vreo prevedere legala care sa interzica elevilor sa foloseasca telefonul mobil pentru a isi fotografia colegii sau profesorii in incinta scolii -in pauza sau in timpul cursurilor?
E permisa publicarea pe internet afotografiilor acestor persoane:colegi sau profesori?
Cel mai recent răspuns: ContSters230435 , utilizator 11:04, 23 Decembrie 2011
din cate stiu,nu exista o lege care sa interzica fotografierea in scolii.nu este obiectiv strategic.cat privesc pozele puse pe internet,aici depinde si de ce poze se pun,aici intrand sub incidenta C.P.,distribuirea materialelor privind minorii.
Regulamentul de ordine interioara al tuturor unitatilor de invatamant de la toate nivelele ar trebui sa faca referiri la modul de utilizare al telefoanelor, si nu numai, in scoli, etc.
Ca un mic COROLAR la raspunsul dat de Dl consilier, eu as arata dispozitiile NCC. art.75 &75 "Dreptul la Viata Privata", unde se arata ca fara acordul persoanei in cauza nu se poate face nimic,,,mai mult sa se dea publicitatii;;; Poate constitui 'Atingerea Dreptului la Viata Privata'. Dreptul la Demnitate etc. In accesiunea CEDO "demnitatea"constituuie un drept civil al omului" De aici vine corcondanta prevazuta de legea fundamentala si necesitatea introducerii a Cap. "Dreptul la Viata Privata" in NCC
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Am amintit aceste regulamente pt. ca asta era intrebarea :
>Exista vreo prevedere legala care sa interzica elevilor sa foloseasca telefonul mobil pentru a isi fotografia colegii sau profesorii in incinta scolii -in pauza sau in timpul cursurilor?>

Mai departe eu nu am exprimat niciun fel de opinie vis-a-vis de fotografieri, etc.
Un lucru imi este clar: unele persoane nu stiu sa foloseasca telefonul mobil sau alte gadgeturi moderne - in timpul orelor de exemplu nu ar trebui sa sune nici un telefon, nici macar al profesorului; tine de bunacuviinta, de bune maniere, iar pt. cei ce nu le au e bine sa fie tiparite un set de reguli in regulamentele de ordine interioara...
.....discutia este foarte ampla...astazi de exemplu, in Galati la o scoala un elev a fost injunghiat, ...am doi baieti care sper sa ajunga la liceu, pe scurt...daca pt. realizarea securitatii in scoala este nevoie de camere de supraveghere ...eu sunt de acord.
Prin natura serviciului, frecventez multe institutii de invatamant si din pacate realitatea este destul de neplacuta; disciplina in cele mai multe cazuri este sub orice critica si nu cred ca este vina copiilor, ei oricum sunt minori, vina este a noastra a celor adulti: parinti, profesori, vecini etc. copii doar copieaza ce vad si in fine, sa-i invatam sa foloseasca tehnica moderna in asa fel incat sa nu aduca atingeri nicunui drept.
Cele bune

P.S. de prea multe ori nesimtirea unor persoane este direct proportionala cu pretul masinii sau a telefonului pe care il detin...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Sorin Farcas, Consilier juridic
Manole Dumitru a scris:
Ca un mic COROLAR la raspunsul dat de Dl consilier, eu as arata dispozitiile NCC. art.75 &75 "Dreptul la Viata Privata", unde se arata ca fara acordul persoanei in cauza nu se poate face nimic,,,mai mult sa se dea publicitatii;;;

Este corect ce ati scris dle Manole, dar "Viata Privata" nu este cea care se desfasoara pe domeniul public, institutii publice, magazine, gari, autogari etc
Dpmdv, ... ar trebui sa fie instalate camere de luat vederi peste tot, scoli, magazine, etc ca in Londra o camera la 10 oameni.
@CDanuta, ... daca prin publicarea materialelor respective v-a fost adusa atingere de orice fel .. puteti sa va adresati justitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografiere/filmare pe proprietati private cu destinatie publica mihai_sr mihai_sr Buna ziua! As dori sa stiu care este legea care imi interzice sa fotografiez in incinta unui magazin, piata agroalimentara, parcare, etc, care sunt ... (vezi toată discuția)
Profesorul i-a furat telefonul unei prietene George1000 George1000 Un profesor i-a confiscat telefonul prietenei mele pe motiv ca a primit un sms desi i-a incheiat mediile chiar azi si nu mai are ora cu el ca sa aiba cand sa ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de ordine interioară poate fi mai presus de statul elevului? Narcis1214 Narcis1214 Buna ziua, am o intrebare cu privire la parasirea incintei scolare a elevilor de peste 18 ani. Deoarece cadrele didactice ne interzic acest lucru, iar eu am ... (vezi toată discuția)