avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... venituri in afara celor din salariu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

venituri in afara celor din salariu

Conform ,HOTARARE nr. 1.579 din 8 decembrie 2005,voluntarii ce incadreaza un Serviciu Voluntar Pentru Situatii de Urgenta , printre drepturile pe care le au art.7 lit.q spune:
q) compensaţii în bani pentru timpul efectiv de lucru prestat la intervenţii şi la celelalte activitãţi prevãzute în programul serviciului de urgenta voluntar; cuantumul orar al compensatiei acordate voluntarului se stabileşte şi se achitã de consiliul local, diferenţiat pe categorii de funcţii, şi nu poate fi mai mic decât cuantumul orar calculat la valoarea salariului lunar minim pe economie.
Printr-o hotarare de consiliul local s-au stabilit pe categorii de functii compensatiile ce se acorda .
Intrebarea este daca aceste compensatii in bani se impoziteaza doar cu 16% sau se cumuleaza la salarii si suportã un alt cuantum de impozitare.

Alte discuții în legătură

Referat de specialitate - este bine intocmit? snadica snadica REFERAT DE SPECIALITATE Privind acordarea de compensatii in bani pentru timpul efectiv de lucru prestat la interventii si la celelalte activitati prevazute ... (vezi toată discuția)
Sef svsu snadica snadica Exista o hotarare de consiliul local si un aviz al Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta pentru aprobarea Regulamentul de organizare si functionare a ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Cum se stabileste cuantumul salariului compensator in cazul concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului? Salariul care se incasa net, sau ... (vezi toată discuția)