avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensator

Cum se stabileste cuantumul salariului compensator in cazul concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului? Salariul care se incasa net, sau salariul brut caruia i se aplica cota de impozitare de 16%?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 16:29, 19 Martie 2010
salariul se stabileste in functie de prevederile inscrise in contractul colectiv de munca sau in contractul individual de munca. verificati aceste prevederi.
Salariul compensator este sub forma bruta si se adauga la celelalte drepturi banesti din luna in care se plateste si se impoziteaza.
... in cazul salariilor compensatorii nu se plateste contributia de 1% la somaj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre salariul compensator(disponibilizare) corina.trandafir corina.trandafir 1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii vs adeverinta somaj anda.i anda.i Buna ziua , Salariile compensatorii acordate in perioada preavizului , in caz de concediere individuala , intra in calculul venitului brut pe ultima luna ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator si somaj anaeli_cu anaeli_cu Buna ziua, Am fost concediata prin desfiintarea postului, si mi se ofera un salariu compensator.Am 2 intrebari: mi se va da salariul brut sau net? Daca ... (vezi toată discuția)