avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA compensare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

compensare TVA

Buna seara.Este corect ca in cazul neplatii TVA de catre o firma cei de la AFP sa compenseze suma cu banii din BASS si BS?Mai exact(TVA lunar) firma are de platit suma X la TVA;din cauze obiective amana plata(urmand sa plateasca penalitati,se stie),achita obligatiile la buget in cele 2 conturi unice(la zi);este instiintata ca are restante la BS si BAS pt ca s-a transferat o parte din suma la TVA.Bineinteles,se percep in luna urmatoare penalitati si la TVA si la buget.Din moment ce pt TVA este un cont separat se pot muta sumele asa de la buget la TVA si invers?(ei asa zic-compensare).Multumesc,o seara buna.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 13:00, 16 Octombrie 2008
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 522 din 10 iulie 2008 a fost publicat Ordinul nr. 1026/2008 pentru modificarea Metodologiei de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscale inregistrate de catre acestia, aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1314/2007.
Potrivit modificarilor, pana la data de 10 a lunii urmatoare celei in care s-a efectuat plata obligatiilor fiscale, organul fiscal competent va proceda la compensarea din oficiu a sumei platite in plus in contul 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat - sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire" fata de obligatiile fiscale datorate bugetului de stat, cu eventualele obligatii fiscale neachitate datorate aceluiasi buget, urmand ca diferenta ramasa sa fie compensata din oficiu cu obligatii datorate altor bugete, in mod proportional.

In cazul in care sumele platite de contribuabili in contul 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, in curs de distribuire" sunt mai mari decat cuantumul obligatiilor fiscale stabilite in titlurile de creanta pentru care se efectueaza plata, sumele ramase nedistribuite vor fi compensate din oficiu, pana la data de 10 a lunii urmatoare in care se face plata, cu obligatiile fiscale datorate in contul 20.47.01.01, urmand ca eventualele diferente sa se compenseze din oficiu, pana la aceeasi data, cu obligatiile fiscale neachitate la bugetul de stat, altele decat cele care se platesc in contul unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin nr. 2351/29.06.2011 de modificare ºi completare a opanaf nr 1314/2007  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]ORDIN nr. 2351/29.06.2011 de modificare şi completare a OPANAF nr 1314/2007 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor plătite de ... (vezi toată discuția)
Impozit salarii aferent punct de lucru camicami camicami Se modifica ,din,nou,modul de declarare si virare a impozitului pe salarii aferent punctelor de lucru care au atribuit cod fiscal propriu,diferit de cel al ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata accesorii lulu02 lulu02 Firma a platit TVA catre Bugetul Statului conform legi in 2007 o suma, dar in sa utilizat din greseala contul de trezorerie al \"sumelor incasate pt BS in ... (vezi toată discuția)