buna seara,problema pe care o am este cu un credit la o anumita banca.din luna septembrie am intrat in ingrijire copil si nici pana acum nu am primit indemnizatia.din septembrie nu am reusit sa mai platesc rata la banca,am acumulat o datorie de 800 lei pt 4 luni restante.ma sunau de la banca zilnic si le explicam situatia. De fiecare data spuneau acelasi lucru""inregistram refuzul de a ne plati datoria"'.La inceputul lunii decembrie am platit 460 lei din restanta dupa ce am cazut la o "'invoiala''cu ei ,le-am explicat ca nu am mai mult urmand ca pana la sfarsitul lunii sa achit tot.De atunci ma suna de 3-4 ori pe zi(de fiecare data alta persoana)si ma someaza sa achit in cursul zilei respective altfel suport consecintele,ca mi-am facut rau cu mana mea,ca vine X de la departamenul fraude sa ma caute si alte lucruri din astea dragute.Intrebarea mea este ce consecinte o sa suport,ce inseamna exact aceste amenintari din punct de vedere legal?
se poate ca acel credit sa fie declarat scadent anticipat pentru neplata, urmanad va veniturile ( nu si indemnizatia de crestere copil care nu poate fi urmarita pt plata vreunei datorii ) /bunurile dvs sa fie executate silit pana la recuperarea datoriei care va cuprinde pe langa credit si cheltuieli de judecata si executare
Problema este ca va poate executa silit bunurile mobile sau imobile prin executorii bancari...Faceti cum puteti si achitatile datoria ca altfel aveti greutati cu banca..
singurul meu venit este alocatia bebelusului si indemnizatia.locuiesc la soacra mea(casa e pe numele ei) si nu am absolut nimic pe numele meu.doar mobila si cateva electrocasnice pe numele sotului
Eu v-as sfatui sa verificati daca toate aceste presiuni vin intr-adevar din partea bancii sa a vreunei firme de recuperari, pentru ca se practica astfel de lucruri in Romania.
Exista astfel de firme care sunt sau nu mandatate de banca, probabil ca da, daca isi pierd timpul facand asta, insa niciodata nu infatiseaza vreun mandat, si care isi fundamenteaza activitatea tocmai pe necunoasterea legii de catre oameni si pe efectul intimidarii.
Mie imi este greu sa cred ca o banca poate avea astfel de practici. Cu atat mai mult cu cat exista posibilitati legale de rezolvare a situatiei.
Eu v-as sfatui sa mergeti direct la banca si sa discutati deschis situatia pentru ca sunt lucruri care se pot intampla oricui. Daca au atata solicitudine fata de situatia dvs, o vor avea acolo si mai mult, cu si mai oportune mijloace.
Va doresc sa rezolvati!
M-au pus pe ganduri telefoanele din ultima vreme mai ales ca la ineputul lunii am vorbit cu o doamna care m-a intrebat ce s-a intamplat de am ramas in urma( e prima data in 4 ani de cand am cardurile de credit de la ei),i-am explicat situatia si mi-a spus sa achit macar o parte sa se vada"'bunavointa 'din partea mea si am promis atunci ca pana la 31 decembrie achit tot ce a mai ramas,am achitat atunci suma care am cazut de comun acord,de atunci ma suna mereu altcineva si cand le spus ca asa am stabilit cu doamna respectiva imi spune ca nu se poate .Ba chiar de multe ori imi repeta acelasi lucru "'acum plecati spre banca in cel mai scurt timp vrem sa vedem plata''.am ajuns sa imi fie teama sa mai raspund la telefon,astazi de exemplu i-am spus ca maine ma achit de tot si mi-au raspuns "'e tarziu maine,cel tarziu la ora 2 azi''
Intarzierea platii
Dellia
Am avut un credit la o banca si am avut o intarziere de 30 zile a platii ratei si fara nici o notificare am fost preluata de o firma de recuperare credite am ... (vezi toată discuția)