avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Auto inregistrat pe numele unei persoane decedate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Auto inregistrat pe numele unei persoane decedate

Buna ziua, detin un autoturim inmatriculat pe numele bunicii din motive fiscale respectiv impozit 0 deducere in baza legitimatiei de veteran de razboi. Tinand cont de noua taxa de mediu as dori sa stiu ce se intampla cu masina in cazul in care bunica decedeaza.

1) sunt obligat sa platesc taxa auto de mediu in cazul in care dupa deces trece de pe numele ei pe numele meu. Cum se procedeaza in aceasta situatie? Masina devine obiectul succesiunii?

2) exista un termen legal dupa deces in care eu sunt obligat sa anunt administratia financiara de deces si sa schimb actele masinii?

3) ce se intampla daca nu fac nimic? respectiv daca auto ramane cu talon si carte pe numele decedatului si circul cu masina asa.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:07, 30 Decembrie 2011
Daca bunica este titular al dreptului de proprietate asupra autoturismului la dezbaterea masei succesorale va fi trecut si autoturismul
Conform modificari la codul rutier,aveti obligatia sa informati oficial autoritatile in termen de 15 zile de la dobandire.
Vanzatorul are obligaţia de a notifica în scris înstrăinarea maşinii în termen de 3 zile. Notificarea înstrăinării se face prin declaraţie pe propria răspundere şi transmiterea unei copii a actului de proprietate din care să rezulte datele de identificare ale noului proprietar. În caz contrar, fostul proprietar riscă o sancţiune de la 9 la 20 de puncte-amendă.
În situaţia în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 15 zile de la data dobândirii dreptului de proprietate, autoritatea competentă va suspenda înmatricularea vehiculului.
Proprietarul este sancţionat, în acest caz, cu nouă până la 20 de puncte-amendă.
În plus, se suspendă înmatricularea vehiculului.
In cazul în care este depistat in trafic persoana care a condus o maşină a cărei înmatriculare a fost supendată, poate primi între 21 şi 100 de puncteamendă şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 120 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto puzdre puzdre Am achizitionat de curand un autoturism vw polo din alt judet.As dori sa transcriu autoturismul pe numele meu, insa nu stiu care sunt pasii ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Transcrierea masinii ibolyakelemen ibolyakelemen pot sa circuli cu masina de la 1februarie daca nu este pe numele meu? daca nu se poate atunci care este procedura? si cit e taxa de transcriere? (vezi toată discuția)
Taxa de transcriere pe numele meu goguletz goguletz buna ziua! am si eu o nelamurire, cine stie sigur va rog sa imi raspundeti urgent. vreau sa trec masina cumparata acum un an pe numele meu, am facut toate ... (vezi toată discuția)