avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de transcriere pe numele meu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de transcriere pe numele meu

buna ziua! am si eu o nelamurire, cine stie sigur va rog sa imi raspundeti urgent. vreau sa trec masina cumparata acum un an pe numele meu, am facut toate actele necesare, contract de vanzare-cumparare, taxe platite etc. cam cu o saptamana inainte de a intra in vigoare noua taxa.dar la RAR am fost programat saptamana viitoare tocmai. acum nu stiu daca sa ma mai prezint pt.ca am intrebat acolo la inmatriculari si mi s-a spus ca trebuie sa platesc noua taxa. cum e posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:43, 19 Ianuarie 2012
Privitor la achizitia auto "cumparata acum un an" :
Conform noilor modificari la Codul rutier, în cazul vânzării, fostul proprietar are obligaţia de a notifica în scris înstrăinarea maşinii în termen de trei zile.
Notificarea înstrăinării se face prin declaraţie pe propria răspundere şi transmiterea unei copii a actului de proprietate din care să rezulte datele de identificare ale noului proprietar. În caz contrar, fostul proprietar riscă o sancţiune de la 9 la 20 de puncte-amendă.
În situaţia în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 15 zile de la data dobândirii dreptului de proprietate, autoritatea competentă va suspenda înmatricularea vehiculului.
Conform modificari,noul proprietar este sancţionat, în acest caz, cu nouă până la 20 de puncte-amendă.
În plus, se suspendă înmatricularea vehiculului.
Suplimentar este prevazut,ca în cazul în care a condus o maşină a cărei înmatriculare a fost supendată, poate primi între 21 şi 100 de puncteamendă şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 120 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea masinii ibolyakelemen ibolyakelemen pot sa circuli cu masina de la 1februarie daca nu este pe numele meu? daca nu se poate atunci care este procedura? si cit e taxa de transcriere? (vezi toată discuția)
Pot fi trecut in certificatul de inmatriculare al masinii? silviudascalu silviudascalu Am cumparat o masina recent de la unchiul meu insa daca as plati taxa de poluare pentru ea, m-ar costa dublu (2.000 de euro masina si 3.000 de euro taxa de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto puzdre puzdre Am achizitionat de curand un autoturism vw polo din alt judet.As dori sa transcriu autoturismul pe numele meu, insa nu stiu care sunt pasii ce trebuie ... (vezi toată discuția)