Am cumparat o masina recent de la unchiul meu insa daca as plati taxa de poluare pentru ea, m-ar costa dublu (2.000 de euro masina si 3.000 de euro taxa de poluare).
Poate sa ma treaca si pe mine in certificatul de inmatriculare al masinii, (avand in vedere ca oricum avem acelasi nume de familie), pentru a putea iesi din tara, sau ar trebui sa mergem la un notar public?
In plus, imi
Legal, pot fi trecut in acea rubrica?, sau pot fi trecute doar anumite categorii de persoane? (Desi am toata increderea in el, faptul ca as fi trecut si eu in certificat m-ar face sa ma simt mai „proprietar”, deși legal nu aș fi)
Buna ziua !
In oricare dintre variantele propuse de dvs. nu veti putea fi trecut in certificatul de inmatriculare al masinii , pentru ca nu suntem in prezenta unui act translativ de proprietate (care ar presupune , bineinteles , plata taxei :O ) .
Va confruntati cu o situatie delicata si atentie,noile modificari aduse la Codul rutier prevad termene si obligatii noi in situatia tranzactionarii autoturismelor
In cazul vânzării, fostul proprietar are obligaţia de a notifica în scris înstrăinarea maşinii în termen de trei zile. Notificarea înstrăinării se face prin declaraţie pe propria răspundere şi transmiterea unei copii a actului de proprietate din care să rezulte datele de identificare ale noului proprietar.
În caz contrar, fostul proprietar riscă o sancţiune de la 9 la 20 de puncte-amendă.
În situaţia în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 15 zile de la data dobândirii dreptului de proprietate, autoritatea competentă va suspenda înmatricularea vehiculului.
ªi noul proprietar este sancţionat, în acest caz, cu nouă până la 20 de puncte-amendă.
În plus, se suspendă înmatricularea vehiculului. Iar în cazul în care a condus o maşină a cărei înmatriculare a fost supendată, poate primi între 21 şi 100 de puncteamendă şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 120 de zile.
In situatia mentionata de dvs ,vanzatorul nu mai are calitatea sa solicite operarea de modificari in documentele autoturismului care a fost vandut catre dvs
Inmatriculare auto
puzdre
Am achizitionat de curand un autoturism vw polo din alt judet.As dori sa transcriu autoturismul pe numele meu, insa nu stiu care sunt pasii ce trebuie ... (vezi toată discuția)