avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte solemne, acte conditie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte solemne, acte conditie

Buna ziua,
Puteti sa-mi spuneti va rog deosebirea dintre un act juridic solemn si un act juridic conditie?
Din definitiile pe care le am in fata , inteleg ca actul conditie este un act standard formulat,din punct de vedere al redactarii, ca de exmplu certificatul de casatorie. Iar in def, cel solemn se incheie cu indeplinirea unor formalitati cerute de lege. Imi puteti da un exemplu ce inseamna acest lucru? Despre ce formalitati este vorba? Este vorba si de forma sub care este redactat actul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:53, 22 Decembrie 2011
actele solemne sunt cele autentice, incheiate la notar
Acte solemne nu sunt numai cele autentificate ci pot fi si sub semnatura privata, de exemplu testamentul olograf este un act juridic solemn ca si testamentul autentic. Actul juridic solemn trebuie sa fie incheiat intr-una din formele stabilite de lege, sub sanctiunea nulitatii absolute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul olograf ContSters134265 ContSters134265 Rog detalii despre testamentul olograf care poate sa il faca sotului supravietuitor. Multumesc. (vezi toată discuția)
Mostenire CosminTudosie CosminTudosie Familie pensionari 88 de ani cu 4 copii in ce conditii putem lasa mostenire unuia dintre copii sau unui nepot proprietatea personala pentru ingrijire excluzand ... (vezi toată discuția)
Factura comerciala ce putere juridica are? Elyg Elyg Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: am emis un nr de facturi catre o societate, mentionand pe fiecare factura penalizari in caz de intarziere a ... (vezi toată discuția)