avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... depasire tramvai partea stanga in mers
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

depasire tramvai partea stanga in mers

In data de 10.10.2008, aflandu-ma pe strada 11Iunie, strada cu doua sensuri de mers, am depasit un tramvai aflat in mers ( tocmai plecase din statie fara refugiu) pe partea stanga. Trebuie sa spun ca intre sina in dreapta a tramvaiului si trotuar nu exista banda de circulatie, circulatia desfasurandu-se pe linia de tramvai, dar exista un spatiu delimitat prin marcaj pe care erau parcate masini ,desi sunt si semne de circulatie cu oprirea interzisa.Agentul de politie sanctionandu-ma conform art. 45 alin. 5 din O.U.G. 195/2002 pentru depasirea tramvaiului pe partea stanga, spunandu-mi ca aceasta manevra se poate efectua doar pe strada cu sens unic, si neluand in calcul urmatorul alineat al aceluiasi articol, adica poti depasi tramvaiul in mers atunci cand intre sina de tramvai si trotuar nu exista spatiu suficient. Depasire am efectuat-o regulamentar cu semnal in loc permis de marcajul discontinuu de pe axul drumului.
Vreau sa stiu ce sanse am la restituirea perisului in cazul depunerii unei contestatii cu privire la faptul ca pe partea dreapta nu se poate depasi. in procesul verbal scrie doar " A condus auto ... depaind tremvaiul pe partea stanga pe Str.11Iunie nr. 32 " iar la mentiuni am recunoscut cele intamplate
Astept raspuns urgent....
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana ISVORANU , Consilier juridic 19:57, 15 Octombrie 2008
Pai ati scris la obiectiuni ca recunoasteti si sunteti de acord cu sanctiunea si abia ajuns acasa ati observat ce greseala ati facut? Incercati o contestatie conform OG 2/2001. Verificati daca datele sunt corecte si complete(inclusiv caile de atac). Incercati motivarea contestatiei pe motiv ca ati fost intimidat si pe langa recunoasterea faptului ca ati depasit tramvaiul prin stanga nu ati apucat sa faceti precizarea ca nu puteati depasi pe dreapta.
Pai am recunoscut cele intamplate crezand ca este in favoarea mea .pentru ca agentul de polite mi-a spus ca daca mai comentez ma sanctioneaza conform art. 101/(3).lit .d . circulatia pe sens opus cu retinerea permisului pe 60 de zile. Dar cum contest faptul ca nu puteam depasi pe dreapta ,motivand ca erau masini parcate neregulamentar sau ca intre sina din dreapta si marginea trotoarului nu exista spatiu suficient. Cam cat ar trebuii sa fie spatiu sa poti depasi in siguranta , exista o delimitare in acest sens ?
In primul rand ati semnat procesul verbal recunoscand fapta.
In al doilea rand, nu este indeplinita conditia ca intre trotuar si linia de tramvai nu exista loc suficient, nu erati nici pe o strada cu sens unic.
Prin urmare cred ca pierdeti timpul cu plangerea. Nu are relevanta faptul ca banda era blocata din cauza autoturismelor stationate/oprite. Daca ei incalca regulile, dvs. nu trebuie sa o faceti.
Nu sunt o adepta a platii amenzilor de politie, pentru ca asa cum ati aratat, politia in loc sa aiba o atitudine proactiva, in sensul ca in loc sa dispuna ridicarea auto si eliberarea benzii, prefera sa dea amenzi pt cei ca dvs. fortati intr-un fel de situatie. Din pacate ar fi trebuit sa asteptati in urma tramvaiului pana la momentul in care ati fi putut depasi in mod corect.
acelasi lucru spun si eu,contestatia nu va ajuta........ mai ales ca ati semnat procesul verbal recunoscand fapta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire tramvai mihai59 mihai59 Daca un tramvai este oprit si intre sina din dreapta si trotuar este o distanta de max1m pot depasi tramvaiul pe partea stanga daca celelalte reguli de ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am avut un incident cu o masina intr-o intersectie dirijata prin indicatoare si in care eu aveam indicator de cedeaza trecerea, insa ... (vezi toată discuția)
Accident pe linie tramvai costi84 costi84 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:astazi, mergand pe un drum cu 2 benzi pe sens, la mijloc linie de tramvai in ambele ... (vezi toată discuția)