avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa prima inmatriculare

Doresc sa cumpar un autoturism ,an fabricatie 2005,leasing in tara 2005-2007,inmatriculat in tara, pe firma in data de 15.01.2007.
As dori sa stiu daca l-as inmatricula(transfer de proprietate) anul acesta as plati taxa de inmatriculare?Dar daca l-as inmatricula in 2012?
Va multumesc.Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 18:40, 22 Decembrie 2011
Conform legislatiei in vigoare la acest moment, nu platiti nicio taxa in plus.
Se vehiculeaza de un proiect care prevede o taxare incepand cu 01.01.2012 si pentru masinile inmatriculate in Romania anterior 01.01.2007, insa momentan este la stadiul de proiect, nu este o prevedere legala care sa produca consecinte juridice.
Oricum, masina despre care vb. a fost inmatriculata in Romania dupa 01.01.2007, prin urmare nu sunteti afectat de o eventuala intrare in vigoare a proiectului(atata timp cat nu se modifica prevederile sale)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto/ 2012 Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua! Intentionez sa cumpar o masina care are prima inmatriculare in anul 1993, in Romania, actualul proprietar a cumparat-o in anul 2010, eu, platesc ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare masina sh Collins Collins Buna ziua, As dori sa cumpar o masina SH, problema este ca nu sunt la curent deloc cu taxele necesare la cumparare, de timbru, mediu, sau cum se numesc, ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 pentru masina inmatriculata in ro razvan0411 razvan0411 Buna seara, Am o mare problema in acest moment legata de taxa auto reintrata in vigoare la inceputul acestui an, taxa la care vor fi supuse si autoturismele ... (vezi toată discuția)