avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Taxa inmatriculare masina SH
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Taxa inmatriculare masina SH

Buna ziua,

As dori sa cumpar o masina SH, problema este ca nu sunt la curent deloc cu taxele necesare la cumparare, de timbru, mediu, sau cum se numesc, asadar, as dori sa stiu ce taxa va trebui sa platesc in cazul in care cumpar un autoturism deja inmatriculat in RO.
Mentionez ca as dori sa-l cumpar in luna februarie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 09:56, 25 Ianuarie 2013
Daca masina a fost inmatriculata in tara dupa 01.01.2007 si nu s-a recuperat taxa,nu trebuie sa platiti decat taxele de transcriere( aprox. 600 lei).
Buna ziua,

Ma aflu in aceeasi situatie de a achizitiona un autoturism si mi-ar prinde bine un sfat cat mai curand posibil.

Autoturismul a fost cumparat de la dealer din Romania in 2008 prin contract Leasing.
Autoturismul a fost cumparat de catre persoana fizica la terminarea leasingului in anul 2011.

1. Cel mai probabil taxa a fost platita pentru acest autoturism insa as dori sa stiu cum (si daca) pot afla daca vanzatorul nu a recuperat aceasta taxa iar eu sa fiu pus in pozitia de a o plati din nou.

2. O intrebare derivata este la ce moment in procesul de cumparare voi afla daca trebuie sa platesc taxa de inmatriculare.

3. Care este procesul de cumparare recomandat pentru a minimiza riscurile ca si cumparator. Respectiv ordinea procedurilor incheiere contract V-C, plata, predare acte.

Va multumesc !
cel mai simplu verificati pe sit-ul judecatoriei sau tribunalului din localitatea din care sunteti,la sectiunea dosare scrieti numele primului propietar si vedeti daca a avut proces pentru taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism sh utilizator090 utilizator090 Buna ziua, Ma aflu in situatia de a achizitiona un autoturism si mi-ar prinde bine un sfat cat mai curand posibil. Autoturismul a fost cumparat de la ... (vezi toată discuția)
Taxe achizitie masina sh mihailccc mihailccc Buna ziua, Caut sa cumpar o masina sh, fiind prima oara cind fac acest lucru si pentru ca prin forum nu am gasit raspunsuri am citeva intrebari legate de ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare masina inmatriculata in ro tavitara tavitara buna ziua va rog sa imi spuneti daca stiti de urmatorul aspect priuma data avem urmatorul pasaj din lege : [i](2) Pentru autovehiculele înmatriculate ... (vezi toată discuția)