se poate incheia un contract de comision intre o persoana fizica si o societate?
as dorii si o baza legala daca se poate.
ce implica acest contract , ce trebuie retinut si virat la bugetul de stat?
multumesc.
da se poate incheia un astfel de contract intre o persoana juridica si o persoana fizica. Vaza legal o reprezinta art. 405 si urm. Cod com. Impozitul care se plateste este de 16%, impozit pe venit care se retine la sursa adica se plateste de comitent.
Buna ziua tuturor, eu sunt nou pe forum. As dori sa o intreb pe Doamna Irina daca imi poate pune la dispozitie un model de astfel de contract. M-ar interesa sa inchei un astfel de contract in situatio urmatoare: Un prieten, persoana fizica, a venit cu ideea unei tranzactii, si cu ajutorul lui am obtinut contractul de vanzare-cumparare. In schimb i-am platit jumatate din profitul realizat in urma tranzactiei, minus 16% considerat impozit. Este legal sa inchei cu dumnealui un contract de comision ca si jstificare pentru banii pe care i-am platit? As vrtea sa stiu de asemenea daca este necsar sa imi semneze
vreun document din care sa rezulte ca mi-am indeplinit obligatiile in bani, conform contractului?