avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cazier fiscal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cazier fiscal

Buna ziua!O intrebare,va rog...Sunt din Botosani dar,acum 2 luni m-am mutat in Constanta.Inca nu mi-am facut mutatia pe buletin,deci adresa de pe buletin este cea din Botosani.As vrea sa cumpar o firma(S.R.L.)din Campulung.De ce acte am nevoie pentru a cumpara firma(cesionare).Am inteles ca unul dintre acte e cazierul fiscal.De unde trebuie scos...de la Botosani,unde figurez cu adresa din buletin sau il pot scoate din Constanta?(mentionez ca nu mi-am facut mutatia pe buletin!).Daca apar la financiar cu amenzi de circulatie,pot scoate cazierul fara sa le platesc?...sau daca trebuie platite,pot sa trec firma pe numele sotiei (ea neavand nici o amenda).
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 11:08, 25 Decembrie 2011
Cazierul fiscal se emite de Administratia Finantelor Publice in raza careia aveti domiciliul. In speta, de la Botosani il scoateti daca nu v-ati facut mutarea de domiciliu.

Daca aveti amenzi neplatite este posibil sa nu-l scoateti pana nu le platiti, desi nu exista niciun text de lege in aceasta privinta.
Nu trebuie sa va scoateti personal nici un cazier fiscal .... Cand veti depune la Registrul Comertului documentele pentru cesiunea partilor sociale ale societatii in care doriti sa dobanditi calitatea de asociat, respectiv asociat unic dupa caz, veti plati o taxa de eliberare a cazierului fiscal, cazier pe care il solicita Registrul Comertului. Pe cererea de mentiuni, pe verso, veti bifa rubrica "cazier fiscal pentru .............." si va scrieti numele.
Amenzile neplatite, datoriile la bugetul de stat etc. sunt inscrise in cazierul fiscal iar Registrul Comertului respinge cererea de mentiuni, respectiv de dobandire a partilor sociale de catre persoane care au inscrise fapte in cazierul fiscal.
Conform art. 1 si 2 din OG 75 din 2001 cazierul fiscal este un mijloc de evidenta si urmarire a disciplinei financiare a contribuabililor, in el inscriindu-se fapte sanctionate de legile financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina financiara.

Exista un protocol intre ONRC si ANAF cazierul fiscal eliberandu-se automat de registrul comertului unde este inregistrata societatea fara a solicita acest act organului fiscal din localitatea de domiciliu a asociatilor/admnistratorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar infiintare firma, administrator terminus1 terminus1 Buna seara, Am o neclaritate, citind diverse site-uri, forum-uri, chiar discutand cu diverse persoane inca sunt in neclaritate cu urmatoarele: Pentru ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica cu datorii la stat poate infiinta un srl? adela05 adela05 Daca se doreste infiintarea unui SRL cu asociat unic si administrator o persoana fizica care are datorii la stat, este vreo problema in infiintarea societatii ... (vezi toată discuția)
Probleme firma inactiva marian34235 marian34235 Buna ziua! Am urmatoarea situatie Am incercat sa imi infiintez o noua firma s-au sa mi se cesioneze parti socialede la alta societate dar am interdictie ... (vezi toată discuția)