avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chiriasul a pus monopol pe locuinta mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chiriasul a pus monopol pe locuinta mea

am un apartam.la care platesc rate iar d 4 luni l-am inchiriat,iar unei familii,care nu a platit datoriile la asociatie nii pana acum si nici chirie nu a platit ,b mai mult mi-au schimbat yala la usa, eu le-am cerut sa-mi elibereze apartam. dar ei refuz asi zic sa-i dau in judecata ca e apartam. baniinu e al meu.ce pot face in acest caz sa-i scot de acolo f urgent??legal
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:11, 24 Decembrie 2011
Notificare de reziliere a contractului, invitare la conciliere directa si actiune in evacuare la instanta de judecata cu obligatia chiriei restante + penalitati.

Si legal si rapid nu o sa vedeti prea curand in Romania
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Nu se poate chema politia?
Si ce vreti sa faca politia? O persoana nu poate fi evacuata fara o hotarare definitiva si irevocabila a instantei.
Alex_Munteanu a scris:

Si ce vreti sa faca politia? O persoana nu poate fi evacuata fara o hotarare definitiva si irevocabila a instantei.


Una e sa evacuezi pe cineva din locuinta lui si una e sa evacuezi pe cineva din locuinta ta pe care, dupa cum vad eu, o ocupa abuziv!
E nasol ca timp de 4 luni nu s-a luan niciun ban pe chirie, nu stiu daca s-a perceput o garantie, dar dupa dvs cum ar trebui sa decurg situatia? Sa stea 2 ani in judecata si aia sa ii foloseasca si poate distruga apartamentul...
Vorbiti transant cu ei, ori parasesc apartamentul, ori cautati 3-4 baieti spargeti usa si ii scoateti afara. In contractul cu ei nu zice ca de nu-si platesc obligatiile in 15 zile puteti rezilia unilateral contractul. Oricum, urmati sfatul precedent.
Asta-i buna, sa platesti rate la banca si aia sa se lafaie in apartamentul tau si tu dupa ce vorbesti cu frumosul cu ei si nu se lasa sa umbli, tot tu, sa-ti cauti dreptatea!
Nu o ocupa abuziv, are inca un titlu valabil pana in momentul in care domnul proprietar nu il notifica ca este reziliat pentru nerespecarea contractului.

Art. 1.831. -
(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, evacuarea chiriașului se face în baza unei hotărâri judecătorești
(2) Chiriașul este obligat la plata chiriei prevăzute în contract până la data eliberării efective a locuinței, precum și la repararea prejudiciilor de orice natură cauzate locatorului până la acea dată.
Art. 1.832. -
(1) În lipsa unei interdicții stipulate în acest sens, și alte persoane pot locui împreună cu chiriașul, caz în care vor fi ținute solidar cu acesta, pe durata folosinței exercitate, pentru oricare dintre obligațiile izvorâte din contract
(2) Încetarea, din orice cauză, a contractului de închiriere, precum și hotărârea judecătorească de evacuare a chiriașului sunt de drept opozabile și se execută împotriva tuturor persoanelor care locuiesc, cu titlu sau fără titlu, împreună cu chiriașul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din apartament vandut marina987123 marina987123 Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Am achizitionat un apartament , iar in contractul de vanzare cumparare a fost trecut un termen de 45 ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)