avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Solutii???!!!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Solutii???!!!!!

Buna ziua,

As aprecia foarte mult daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi.
Sunt asociat si administrator al unei firme cu 2 asociati. Firma functioneaza din 2005. Am ajuns intr-un punct in care doresc retragerea mea din firma, pe orice cale. As dori sa stiu ce variante exista.
Cea mai simpla solutie este cesionarea partilor sociale, retragerea este o procedura mai grea si mai anevoiasa.
Verificati actul constitutiv daca exista specificate cazuri de retragere a asociatilor din societate. Va mai puteti retrage daca aveti acordul tuturor celorlati asociati. In lipsa prevedrilor actului constitutiv si in lipsa acordului celorlalti asociati va puteti retrage pentru motive temeinice in baza unei hotarari a tribunalului.
Nu exista specificate cazuri de retragere, doar de excludere. Si daca asociata nu este de aocrd, nu exista alta solutie, inafara de hotarare judecatoreasca?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2008
serenne79, utilizator
Atunci folositi-va de dispozitiile Actului Constitutiv si excludeti asociata.
Pentru a exclude asociata, trebuie vazut daca ambii asociati au parti sociale egale sau nu.
Problema nu e atat de usoara. Pentru a inlatura celalalt asociat consider ca e necesar o marire a capitalului social, ceea ce va modifica si balanta partilor sociale detinute de asociati.
Avand majoritate de parti sociale, aveti si majoritate de voturi.
Urmatorul pas, trebuie sa gasiti un motiv temeinic pentru a solicita excluderea celuilalt asociat.

Alte discuții în legătură

Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)
Mostenire firma (srl, asociat unic decedat) + transfer/schimbare asociat unic unei terte persoane stefan_rogin stefan_rogin Bunaziua, Tatal meu a fost asociatul unic unui SRL, suspendat, la care sunt administrator. Noi(mama+sora+subsemnatul) vrem sa transferam firma unei terte ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pt aca asociatul meu sa nu mai figuereze in firma? bogdan8604 bogdan8604 Va deranjez cu o problema destul de delicata pt mine.SRL-ul a fost infiintat acum 4 luni de catre mine si de catre un alt individ.Acum insa fostul asociat al ... (vezi toată discuția)