avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Solutii???!!!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Solutii???!!!!!

Buna ziua,

As aprecia foarte mult daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi.
Sunt asociat si administrator al unei firme cu 2 asociati. Firma functioneaza din 2005. Am ajuns intr-un punct in care doresc retragerea mea din firma, pe orice cale. As dori sa stiu ce variante exista.
multumesc!

themis a scris:

florinturlete a scris:

Daca nu sunt dispozitii exprese cu privire la transmiterea partilor sociale prin sucesiune cred ca va trebui sa dizolvati firma.


De ce să o dizolve? În lipsa clauzei de continuare cu moştenitorii (care nu mai pot emite pretenţia de a avea calitatea de asociaţi), aceştia vor fi despăgubiţi aşa cum ar fi fost despăgubit defunctul dacă s-ar fi retras din societate.


Sunteti sigur ca aceasta este solutia?, detaliati procedura ca sa invatam si noi.

Liviu S.Bordaş


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)
Mostenire firma (srl, asociat unic decedat) + transfer/schimbare asociat unic unei terte persoane stefan_rogin stefan_rogin Bunaziua, Tatal meu a fost asociatul unic unui SRL, suspendat, la care sunt administrator. Noi(mama+sora+subsemnatul) vrem sa transferam firma unei terte ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pt aca asociatul meu sa nu mai figuereze in firma? bogdan8604 bogdan8604 Va deranjez cu o problema destul de delicata pt mine.SRL-ul a fost infiintat acum 4 luni de catre mine si de catre un alt individ.Acum insa fostul asociat al ... (vezi toată discuția)