avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stimulent insertie

Am nascut la 1 februarie 2011,am optat pentru 1 an ,intrebarea mea este :cu cat timp trebuie sa merg, inainte de implinirea copilului a varstei de 1 an,pentru a primi stimulentul de insertie?eu nu am gasit in ordonanta sa fie specificat vreun termen,dar poate ma insel,multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:07, 26 Decembrie 2011
OUG nr.111/2010 prevede:
Art. 7. — (1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. ...

Asadar, inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an trebuie sa reveniti la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie in cuantum de 500 lei ....
Multumesc pentru raspuns,intrebarea mea ar fi daca copilul face 1 an la 1 februarie 2012,as putea incepe lucrul in 15 ianuarie 2012?pentru a beneficia de stimulent,o cunostiinta mi a spus ca s a interesat la ea la serviciu si ca i s a spus sa se prezinte cu cel putin cu o luna inainte de implinirea varstei de 1 an,desi in ordonanta nu este precizat un termen,mi e frica ca pt 15 zile din luna sa nu pierd stimulentul,adica sa merg de la 1 ianuarie sau pot si din 15 ianuarie?
Da, va puteti prezenta la serviciu si in data de 15 ian 2012 .. OUG nu face nicio referire la termenul exact in care trebuie sa reveniti la serviciu pentru a beneficia de stimulentul de insertie ...prevede doar : inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an , fapt ce poate insemna si cu o zi inainte de implinirea acestei varste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul stimulent insertie la revenirea din ccc ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! O angajata care a revenit din crestere si ingrijire copil inainte de implinirea varstei de un an a copilului (cu exact 2 zile) are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie anidabcrsal anidabcrsal Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu in ce conditii se acorda stimulentul de insertie in urmatoarea speta personala pe care o voi prezenta: sunt mamica a doi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului-500 roni cristigabitza cristigabitza Buna ziua. Eu nasc la sfarsitul lui aprilie 2012. Lucrez in invatamant,dar vreau sa nu intru in concediu post-natal de 2 ani,ci prefer sa merg la serviciu ... (vezi toată discuția)