avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulentul de insertie

Buna ziua.
Ma intereseaza sa stiu in ce conditii se acorda stimulentul de insertie in urmatoarea speta personala pe care o voi prezenta:
sunt mamica a doi copii, primul nascut in luna aug. 2009, iar cel de-al doilea in luna apr. 2011; reglementarile legale in ceea ce priveste plata indemnizatiei au fost diferite, asa incat, din ratiuni financiare, pentru ultimul nascut am optat sa stau in concediu de crestere copil un an de zile; copilul va implini un an in luna aprilie 2012 si intrebarea este daca voi beneficia de stimulentul de insertie in cuantum de 500 lei pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului chiar daca ma voi prezenta la serviciu la termenul cand copilul va implini un an?
Marturisesc ca am parcurs Ordonanta 111/2010 si, din cate am putut intelege, art. 17 care prevede dreptul acordarii acestui stimulent nu delimiteaza situatiile prevazute la art. 2.
In speranta ca voi primi un raspuns, va multumesc anticipat.

Cu stima,
Adina Lacramioara Sestac
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 11 Ianuarie 2012
Da, pentru cel de-al doilea copil veti benficia de stimulentul de insertie prevazut de art.7 alin.1 din OUG nr.111/2010 .. in acest sens, inainte de a implini copilul varsta de 1 an de zile trebuie sa reveniti la serviciu .....

Art. 7. — (1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
.....
Buna ziua. Va multumesc foarte mult pentru raspuns; intrebarea era daca beneficiez de stimulentul de insertie dupa ce copilul implineste un an? Am parcurs Ordonanta si articolul mentionat de dvs. si am inteles ca nu.

Cu stima,
Adina Sestac
Ati inteles bine ... legea conditioneaza acordarea stimulentului de insertie numai daca va intoarceti la serviciu inainte ca minorul sa implineasca varsta de 1 an si nu dupa implinirea acestei varste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie LOREDANAPAU LOREDANAPAU Am nascut la 1 februarie 2011,am optat pentru 1 an ,intrebarea mea este :cu cat timp trebuie sa merg, inainte de implinirea copilului a varstei de 1 an,pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului-500 roni cristigabitza cristigabitza Buna ziua. Eu nasc la sfarsitul lui aprilie 2012. Lucrez in invatamant,dar vreau sa nu intru in concediu post-natal de 2 ani,ci prefer sa merg la serviciu ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie daniela-dinu daniela-dinu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta. O sa nasc cat de curand si as vrea sa ma intorc la serviciu mai devreme de implinirea varstei ... (vezi toată discuția)