avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... am dreptul sa-mi aleg clientii?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

am dreptul sa-mi aleg clientii?

Buna seara. am o pizzerie cu livrare la domiciliu si am o intrebare: eu am dreptul sa-mi aleg clientii? ca ex: am un client care are o obiectie de fiecare data,indifferent daca are dreptate sau nu.mai mult nu:) Ma constrange vreo lege sau ceva,ma obliga sa-l servesc cumva?
Cel mai recent răspuns: ContSters230435 , utilizator 22:47, 23 Decembrie 2011
daca nu exista o discriminare pe motiv de apartenenta etnica, religioasa, politica, etc... serviti/refuzati pe cine vreti.
Legea privind codul consumului, legea nr. 296/2004, republicat 2008
Codul Consumului
Art. 28
"Se interzice refuzul vânzării unui produs sau prestării unui serviciu către un consumator fără un motiv justificat conform prevederilor legale în vigoare."

Deci, NU ... fara un motiv foarte justificat. Altfel va paste OPCul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de clientii nedeoriti ?? sadkid sadkid Buna ziua , Am un magazin alimentar, cu autoservire, si am ceva clienti de care as vrea sa scap , nu fiindca au facut ceva concret , pentru ca ... (vezi toată discuția)
Selectare clienti Oanakassia Oanakassia Buna seara!eu am un bar deschis recent si vreau sa imi selectez clientii pt ca sunt anumite persoane dubioase care ii sperie pe ceilalti consumatori.trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Selectare clienti in cazul unui magazin (drepturile consumatorului) Soricutza Soricutza as avea si eu o intrebare: un magazin poate sa isi selecteze clientii?poate sa restrictioneze accesul anumitor persoane in incinta acestuia mai ales daca nu ... (vezi toată discuția)