Buna seara!
Am un PFA din 2007 care a functionat si functioneaza si in prezent dar nu am cotizat nici la casa de pensii si nici la sanatate. Daca doresc sa cotizez incepand din luna ianuarie este adevarat ca trebuie sa platesc retroactiv pe toata perioada?
Orice persoana care realizeaza venituri este obligata sa plateasca impozit si contributii sociale. A se vedea art. 41 Cod fiscal, precum si legislatia specifica - pensie, sanatate, somaj.
In conditiile in care imi inchid pfa ul si ma angajez la o firma X ce se intampla? Cine va plati pe anii in care am realizat venituri dar nu au fost depuse cotizatiile?
Veti fi executat silit in temeiul dispozitiilor Codului de procedura fiscala. Pe langa sumele restante se vor adauga penalitati de intarziere si dobanzi. Executarea silita are ca obiect orice venituri, precum si bunuri mobile sau imobile ale contribuabilului debitor.
Sediul frimei
alex_16mai
daca o firma are probleme cu privire la incapacitatea de plata a diferitelor taxe se poate ingradi dreptul asupra sediului firmei de catre autoritati in ... (vezi toată discuția)