avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributie pfa la pensii si sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributie pfa la pensii si sanatate

Buna seara!
Am un PFA din 2007 care a functionat si functioneaza si in prezent dar nu am cotizat nici la casa de pensii si nici la sanatate. Daca doresc sa cotizez incepand din luna ianuarie este adevarat ca trebuie sa platesc retroactiv pe toata perioada?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:22, 27 Decembrie 2011
Orice persoana care realizeaza venituri este obligata sa plateasca impozit si contributii sociale. A se vedea art. 41 Cod fiscal, precum si legislatia specifica - pensie, sanatate, somaj.
In conditiile in care imi inchid pfa ul si ma angajez la o firma X ce se intampla? Cine va plati pe anii in care am realizat venituri dar nu au fost depuse cotizatiile?
Contributiile se vor plati tot de dvs. Se va proceda la executarea silita prin poprire asupra salariului sau asupra bunurilor personale.
Veti fi executat silit in temeiul dispozitiilor Codului de procedura fiscala. Pe langa sumele restante se vor adauga penalitati de intarziere si dobanzi. Executarea silita are ca obiect orice venituri, precum si bunuri mobile sau imobile ale contribuabilului debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei pentru asigurari de sanatate retroactiv ivanov cristina ivanov cristina Buna seara Intrebarile sunt pentru un PFA Legea privind plata CAS (contributia pentru asigurarea de sanatate) a fost data in anul 2009, acum ei imi trimit ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de sanatate Mviorica Mviorica Revin cu o nelamurire.Am venit din cedarea folosintei bunurilor si nu am platit asigurarea medicala,asi dori sa stiu daca o platesc pana la 31 dec 2011 o sa ... (vezi toată discuția)
Sediul frimei alex_16mai alex_16mai daca o firma are probleme cu privire la incapacitatea de plata a diferitelor taxe se poate ingradi dreptul asupra sediului firmei de catre autoritati in ... (vezi toată discuția)