avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de circulatie trimisa de politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de circulatie trimisa de politia locala

buna ziua, in septembrie mi-a fost ridicata masina din B-dul Iuliu Maniu, desi era parcata regulamentar. am platit taxa de ridicare la Rosu si am recuperat masina in aceeasi zi. nu am contestat in justitie deoarece masina este a companiei unde lucrez si nici nu am timpul necesar sa merg la procese, dealtfel primul termen era in mai anul viitor.
ieri 23.12 am primit de la Politia Locala Sector 6 si un proces verbal cu amenda si cu 4 puncte de penalizare.
ce am de facut in conditiile astea dpdv legal?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: RomanEugen , utilizator 15:24, 25 Decembrie 2011
Depinde ce se mentioneaza in procesul verbal.
Pe langa taxa de ridicare se aplica si sanctiune contraventionala. Poate din acest motiv ati primit procesul verbal de contraventie.Daca dvs. considerati, puteti formula contestatie la judecatoria competenta in termen de 15 zile de la primire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2011
TDorina, utilizator
In termen de 15 zile de la comunicarea POV daca apreciati netemenica sanctiunea,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constata si consemnata contraventia
Daca PV si amenda din 23.12 se refera la evenimentul din septembrie nu mai aveti ce face decat sa asteptati procesul in care solicitati politiei locale sa va prezinte proba video care va incrimineaza pt ca acum nu mai puteti face contestatie.
dar Politia Locala are dreptul sa dea amenzi de circulatie si sa dea puncte de penalizare ?
Odata cu reorganizarea Politiei Comunitare, devenita, din ianuarie 2011, Politie Locala, agentii de politie din aceasta structura au primit noi atributii. O noutate este ca vor avea responsabilitati inclusiv in domeniul circulatiei. Astfel, ei au dreptul sa sanctioneze anumite incalcari ale Codului Rutier, dar si sa asigure fluenta circulatiei in aria teritoriala de competenta.

www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda Alex119 Alex119 Buna ziua, in data de 8 decembrie 2014 masina mi-a fost ridicata de pe Bvd. Iuliu Maniu, iar amenda in valoare de 360 de lei a sosit in data de 4 iunie 2015, ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru rovinieta - noiembrie 2010 ipi ipi Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei: Intocmit la data de 14.04.2011, ora 09:55, locul B-dul Iuliu Maniu, nr401A, sect. 6, ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie antonyc antonyc Buna seara , In data de 16.02.2017 am trecut pe culoarea rosu al semaforului de pe Bld Iuliu Maniu in dreptul strazii politehnicii ( imediat dupa benzinaria ... (vezi toată discuția)